Bucătarul Vlăduț a prezentat, la „Neatza cu Răzvan și Dani”, o rețetă intitulată „pizza dulce”.
750 gr făină
7 gr drojdie uscată
350 ml lapte
coajă de lămâie
vanilie
50 ml ulei de măsline
sare
Pentru topping
450 gr cremă de ciocolată
fructe
Pentru a pregăti aluatul de pizza, se amestecă drojdia cu zahărul și puțin lapte cald, puțină făină și se lasă la odihnit până începe să se activeze. Făina se amestecă cu sarea, se face un loc la mijloc și se pune acolo drojdia activată, potrivit a1.ro. Se toarnă, treptat, laptele cald și se amestecă bine toate ingredientele, inclusiv coaja de lămâie și vanilia, iar la final, când aluatul este frământat, se adaugă uleiul de măsline.
Aluatul se acoperă și se lasă 30-40 de minute.
Cu 20 de minute înainte de asamblarea desertului, se pornește cuptorul la 180 de grade. Aluatul se întinde într-o formă de pizza, se ridică marginile în sus pe pereții formei și se întinde crema de ciocolată în interior. Se poate pune orice cremă de ciocolată tartinabilă.
Pizza dulce se coace pentru 15-20 de minute, la 180 de grade, se lasă să se tempereze și se decorează cu felii de fructe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu