Rețetă de plăcintă bulgărească cu brânză de la ”Chefi la cuțite”

Foto Pexels
Foto Pexels

O rețetă prezentată în ediția 17 a sezonului 9 „Chefi la cuțite” a fost plăcinta bulgărească cu brânză, preparată de Viorica Manga.

Viorica Manga, o concurentă în vârsta de 46, a venit în sezonul 9 al emisiunii culinare cu intenția de a-i impresiona pe cei trei chefi cu o rețetă de plăcintă bulgărească cu brânză.

Ingrediente

600 gr făină
200 ml apă caldă
150 ml ulei
15 gr sare
30 gr zahăr

Pentru umplutură:

500 gr brânză de vaci, maturată
300 gr brânză de oaie
500 gr brânză de vaci proaspătă
100 gr smântână fermentată cu 3,5% grăsime
7-8 ouă
100 gr griș
150 gr zahăr tos
50 gr zahăr pudră
30 ml iaurt gras
20 gr mentă proaspătă
2 pliculețe zahăr vanilinat

Mod de preparare

Modul de preparare al rețetei de plăcintă cu brânză este foarte simplu.

Cum se prepară aluatul de plăcintă

Se cerne făina într-un vas încăpător și se amestecă cu sarea și zahărul. Se încălzește apa și se toarnă în fir subțire peste făină, amestecând intens pentru omogenizarea aluatului. La final, se adaugă uleiul. Aluatul obținut se lasă 10-15 minute acoperit cu o folie.

Între timp, se pregătește umplutura de brânză.

Brânza de vaci maturată se va da pe răzătoarea mare și se amestecă cu brânza de oaie. Brânza proaspătă de vaci se scurge bine de lichid și se adaugă la amestecul de mai sus.

Se adaugă zahărul și se amestecă până la diluarea zahărului. Apoi se adaugă smântâna și iaurtul și se omogenizează compoziția. În această compozițe de lactate se încorporează rând pe rând ouăle, omogenizând după fiecare. La final, pentru a potrivi textura umpluturii, se adaugă grișul. 

După ce este gata compoziția pentru umplutură, se asamblează plăcinta în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Mai întâi, se pornește cuptorul la 220 de grade. Se întinde aluatul în 4-5 foi subțiri de 2-3 mm grosime, notează a1.ro. Se așază prima foaie în tavă, se intinde peste ea o parte din umplutură. Apoi a doua foaie și din nou umplutură, repetând procedeul până la terminarea ingredientelor. Ultimul strat trebuie să fie din foaie de plăcintă.

Se coace plăcinta pentru 30-35 de minute. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel