Vlăduț, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a explicat cum se pregătește un preparat destinat în special celor mici, și anume: o rețetă de pui pe sticlă la cuptor cu garnitură de orez și legume.
2 pui
sare
apă
2 foi de dafin
2 batoane de scorțișoară
50 gr stafide
250 gr orez cu bob lung
200 gr mazăre
1 legătură de ceapă verde
250 gr baby morcovi
1-2 linguri de miere
100 gr unt
250 gr fasole verde
câteva roșii cherry
2 sticle de lapte bătut
1 legătură de pătrunjel verde
Laptele se dă la rece și se păstrează pentru a fi servit ca și sos cu restul preparatelor. Se clătesc bine sticlele și se umplu cu apă. În apă se adaugă și câte o foaie de dafin, un baton de scorțișoară și câteva stafide.
Puii se asezonează doar cu sare, se așază sticlele în interiorul lor și se dau la cuptor, la temperatură medie până sunt bine rumeniți la exterior și pătrunși la interior. Carnea va fi suculentă și plăcut aromată.
Cum se prepară garnitura de orez cu legume
Orezul se fierbe în modul clasic, în apă cu sare, respectând proporția cantităților de 3:1. La final de fierbere se adaugă puțin unt. Mazărea se sotează în unt cu puțină ceapă verde. O parte din ea se amestecă cu orezul. Se adaugă și pătrunjel verde, tocat mărunt, pentru un plus de prospețime, dar și de vitamine, potrivit a1.ro.
Păstăile de fasole verde se trag la tigaie, în unt și vor fi servite împreună cu mazărea rămasă și roșii cherry, alături de restul preparatelor. Baby morcovii se spală bine și, fără a se curăța, se caramelizează cu puțină miere.
Toate aceste preparate constituie garnitura pentru delicioși pui preparați pe sticlă, la cuptor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News