O rețetă veche de aproape un secol a devenit populară pe rețelele de socializare.
Gurmanzii rețelelor de socializare au făcut populară o rețetă de salată albaneză, publicată pentru prima dată pe 27 iunie 1938. Rețeta se folosește de legume și trufandale de sezon și are la final și un dressing potrivit.
Iată ingredientele și pașii rețetei:
*toate ingredientele nu au o cantitate fixă
-ardei grași
-roșii
-cartofi fierți
-ceapă verde
-mărar
-pătrunjel
-sare
-piper
-oțet de vin
-ulei
-smântână
-muștar
”Tăiați ardeii grași ca tăiețeii, roșiile tăiate felii, cartofii fierți tăiați felioare, ceapă verde, mărar, pătrunjel, sare, piper. Se leagă cu un sos dintr-o lingură de oțet de vin Margina-Reșița, 2 linguri de untdelemn Sphinx, 2 linguri de smântână și muștar”.
Salata făcea parte din meniul de prânz al terasei Lafayette. Pe lângă salată se mai serveau costițe slabe de purcel cu piure de sfeclă și șarlotă cu mere.
Ingrediente
- 1.5 kg gogonele (după curăţare)
- 700 g zahăr
- sucul de la 2 lămâi
- coaja rasă de la o lămâie
- 1 vârf cuţit cuișoare măcinate
- 1 baton scorţişoară
- 1 lgț esenţa de vanilie
- 1/2 lgț ghimbir măcinat
- 1 vârf cuţit seminţe de anason
Cum se prepară
Se spală gogonelele, se taie în jumătăţi, se taie cotoarele şi cu ajutorul unei linguriţe, se scot seminţele. Se taie apoi cubuleţe şi se pun într-un bol. Se toarnă peste ele sucul de la 2 lămâi şi se lasă 1 oră să intre zeama de lămâie în ele, amestecând din când în când, scrie bucataras.ro.
După o oră, se toarnă într-o oală de inox cu fundul dublu, se adaugă zahărul şi condimentele: cuişoare, batonul de scorţişoară, ghimbirul şi anasonul. Se amestecă bine şi se pune pe foc. Se adaugă şi coaja de lămâie şi esenţa de vanilie şi se pune pe foc iute, până începe să fiarbă, apoi se reduce uşor focul. Citește continuarea rețetei AICI.
Chiftele cu vinete și ricotta: crocante pe exterior și suculente pe interior
Ingredientele de care ai nevoie pentru aceste chiftele delicioase:
o vânătă;
un ou;
doi căței de usturoi;
30 de grame de pesmet;
40 grame de parmezan;
150 de grame de ricotta,
ulei de măsline extravirgin după gust
Pentru pane: două ouă și pesmet
Ce pași trebuie să urmați
Spălați și curățați vânăta apoi tăiați-o în cuburi mici. Sărați bucățelele de vinete și puneți-le într-o sită, pentru a elimina gustul amar clasic. Într-o tigaie, adăugați un strop de ulei și rumeniți doi căței de usturoi.
După un minut, adăugați vinetele tăiate cubulețe și amestecați din când în când pentru a le găti uniform. Când sunt fierte, scoateți vinetele într-un bol și lăsați-le să se răcească puțin. Când cuburile de vinete sunt călduțe, adăugați ricotta, pesmetul, parmezanul rasă și oul. Lucrați cu o furculiță până când amestecul este compact, dar moale. După ce vă ungeți mâinile cu ulei, modelați chiftelele, pe care le treceți prin oul bătut, apoi prin pesmet.
În acest moment nu vă mai rămâne decât să le prăjiți în ulei încins. Dacă doriți, le puteți găti în cuptor. Luați o tavă de copt, tapetați-o cu hârtie pergament și stropiți-o cu ulei. Aranjați, apoi, chiftelele și dați-le la cuptor, la 180 de grade, timp de douăzeci de minute. La jumătatea timpului de coacere, chiftelele trebuie întoarse. Citește mai multe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News