Rețeta de salată verde a Monicăi Anghel. E delicioasă, sățioasă și ideală pentru prânz, cină sau masa de la birou

Foto Pexels
Foto Pexels

Ștefan Lungu a pregătit împreună cu Monica Anghel o salată delicioasă, pe care îndrăgita artistă o prepară ori de câte ori are ocazia. 

Pe lângă faptul că se prepară extrem de ușor și rapid, aceasta salată este delicioasă și ideală pentru prânz, cină sau masa de la birou.

Iată, în cele ce urmează, rețeta de salată a Monicăi Anghel, pe care aceasta a pregătit-o împreună cu Ștefan Lungu, în ediția 12 „Gătit la costum".

Ingrediente

salată verde
2 ouă fierte
3 roșii
1 ardei roșu
1 ardei galben
1 ceapă verde
1 ceapă roșie
1 castravete
ulei măsline
lămaie
sare
cașcaval / branză de vacă

Mod de preparare

Legumele se taie cubulețe și se amestecă într-un bol din sticlă. Deasupra se pun zeama de lămâie și uleiul, apoi se amestecă. Pentru un plus de savoare, se adaugă cașcaval sau brânză de vacă, potrivit Antena 3.

Citește și: Pește la masă. Secretul medicului Anca Hâncu pentru mujdei. „Să încercăm să nu mai facem prăjituri cu fructe”

Dr. Anca Hâncu, nutriționist, doctor în medicină, a vorbit, la interviurile DC News și DC Medical, despre consumul de carne, pește și cartofi.

„Avem în România păstrăv, șalău, știucă. Avem pește. Avem fructele noastre românești. Și atunci alimentația va fi adaptată cu ce avem aici, adaptată corect. Mai cu atenție la mezeluri și la carnea roșie, vită, mușchi de porc. Cotletul de porc e carne albă. Peștele e carne albă”, a atenționat Anca Hâncu în cadrul interviului.

„Să înlocuim ceafa de porc poate cu un cotlet de porc slab, făcut la grătar, la cuptor. Să încercăm să evităm alimentele prăjite. Aduc calorii în plus. Ar trebui să uităm de alimentele prăjite. Cartofii tăiați subțire și puși la cuptor, în puțin ulei, cât să devină crocanți, reprezintă o masă sănătoasă. Dacă facem cartofi prăjiți în ulei, deja nu mai e același lucru”, a explicat Anca Hâncu. 

Cu o altă ocazie, medicul nutriționist Anca Hâncu a spus care este secretul pentru mujdei astfel încât să fie sănătos.

„La mujdei am să vă spun secretul meu de gospodină. Amestesc câțiva căței de usturoi cu blenderul, pun doar foarte puțin ulei, iar în rest pun apă minerală și atunci practic iau toate beneficiile usturoiului, fără a încărca cu foarte mult ulei, de fapt, cu foarte multe calorii”, a zis medicul nutriționist Anca Hâncu la Antena 1, în emisiunea „Neatza cu Răzvan și Dani”.

„Usturoiul este un antibiotic natural, antifungic, antiseptic, antiinflamator, antioxidant. Alicina este cea mai importantă substanță care se găsește în usturoi și are proprietăți importante. Așa cum spuneam, este practic un antibiotic natural. Substanța se eliberează doar în momentul în care usturoiul este fărâmițat, este mestecat, este macerat. Deci nu atunci când fierbem usturoiul așa întreg”, a spus medicul nutriționist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel