Cătălin Scărlătescu și-a făcut publică rețeta pentru snițele de pui.
Chef Cătălin Scărlătescu și-a dezvăluit rețeta pentru șnițele de pui. Despre această rețetă, chef Cătălin Scărlătescu a spus, glumind, că dacă ar fi brevetat ideea, astăzi ar fi fost milionar.
Ideea de rețetă i-a venit în urmă cu 17 ani, când era bucătar la terasă.
„În 2003 înnebunise lumea cu crochete de pui, reţeta asta era bestseller la noi pe terasă. La un moment dat, un client a cerut să fac ceva la gujoanele de pui, să fie mai altfel. M-am întors nervos în bucătărie, am luat o pungă de fulgi de porumb care era pe acolo şi am dat cu ea de perete şi de masă.
Am auzit cum s-au zdrobit alea şi mi-a venit ideea să le dau prin crocantul obţinut. Aşa mi-a venit ideea. Dacă brevetam ideea atunci eram milionar azi.”, a spus Cătălin Scărlătescu, potrivit Adevărul.
Conform celor spuse de Cătălin Scărlătescu, bucăţile de carne trebuie asezonate cu sare, piper şi alte ierburi aromatice. Desigur, în funcţie de preferinţe. Apoi, bucățile de carne se cufundă în amestecul pe bază de unt. Ulterior, se trec prin crocantul obţinut din fulgii de porumb cu miere, zdrobiţi cât mai fin. În cele din urmă, se prăjeşte totul într-o baie generoasă de ulei.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu