Tot mai multe gospodine vor să afle care este cea mai simplă rețetă de socată cu flori proaspete. Socata este ideală în sezonul cald, fiind răcoritoare, gustoasă și ușor de făcut. Rețetele sunt diverse și spectaculoase, însă socata preparată cu flori proaspete este pe placul multora dintre noi. Dacă ținem cont de câteva trucuri și adăugăm arome inedite, vom obține la final o socată delicioasă. Iată cum să prepari băutura perfectă în zilele toride de vară.
Socata este băutura preferată a multora dintre noi. Gustul dulce acrișor, aromele inedite și vitaminele pe care le conține fac din această băutură un remediu perfect pentru revitalizarea organismului în zilele toride de vară. Mai mult, delicioasa socată cu flori proaspete este eficientă în prevenirea unor afecțiuni intestinale și respiratorii, dar ajută și la creșterea sistemului imunitar.
Pentru a prepara o socată gustoasă și răcoritoare, perfectă în sezonul cald, este important să știm când și cum se culeg florile proaspete de soc. Acestea se culeg în perioada de maximă înflorire pentru a obține la final o băutură aromată și rafinată.
De asemenea, socata cu flori proaspete poate fi făcută acidulată, cu lămâie, cu zahăr sau fără zahăr, la care putem adăuga și grapefruit. Pe lângă socată, putem pregăti în zilele toride de vară și o limonadă gustoasă. Aceasta se face rapid, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu o băutură bogată în vitamine, răcoritoare și extrem de gustoasă.
Dacă vrem să pregătim un desert irezistibil, atunci ideală este înghețata de casă cu smântână, aromată și fină. Când vine vorba de socată, rețetele sunt diverse și inedite. Pentru delicioasa socată cu flori proaspete avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar la final vom obține o băutură perfectă pentru zilele călduroase de vară.
Pentru delicioasa socată cu flori proaspete făcută după rețeta de odinioară a bunicii vom avea nevoie de 15 flori de soc proaspete și parfumate, 4 lămâi, 10 litri de apă, 1 kg de zahăr și 10 boabe de orez sau 5 grame de drojdie proaspătă.
Mai întâi se pun florile de soc într-un borcan de 10 litri, apoi se adaugă apa și lămâile tăiate felii și stoarse bine de suc în apă. După ce se amestecă bine aceste ingrediente, se acoperă borcanul și se lasă timp de o zi.
A doua zi se pune în borcan zahărul împreună cu boabele de orez sau drojdia apoi se amestecă, se acoperă bine borcanul și se lasă la fermentat 4 zile. Borcanul nu se închide ermetic, iar compoziția trebuie amestecată de două ori pe zi.
Când apa capătă o culoare gălbuie și un miros plăcut, se strecoară sucul printr-un tifon și se pune în sticle pentru a se depozita la loc răcoros. Această băutură delicioasă se servește rece, iar dacă vrem să îi oferim un plus de savoare, putem adăuga câteva frunze de mentă.
De asemenea, putem prepara foarte ușor și socată acidulată după cea mai simplă rețetă. Pentru aceasta vom avea nevoie de 15 flori de soc, 10 litri de apă, 2 kg de zahăr, 2 lămâi, 25 gr de drojdie proaspătă, 5 linguri de oțet și un pliculeț de sare de lămâie.
Într-un vas de 10 litri se pun florile de soc proaspete împreună cu lămâile tăiate cubulețe, apoi se pune totul la fiert. Când socata începe să dea în clocot se oprește, se lasă la răcit, iar când încă mai este călduță se adaugă oțetul, zahărul și drojdia apoi se amestecă foarte bine. Socata se păstrează în același vas și se amestecă de două ori pe zi timp de 6 zile.
După 6 zile, socata cu flori proaspete se pune în sticle și se păstrează la frigider. Socata se poate servi cu câteva cuburi de gheață și cu niște frunze de mentă. De asemenea, putem adăuga și puțin suc de grapefruit pentru un plus de savoare.
Delicioasa socată cu flori proaspete se face foarte ușor, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, vom obține o băutură aromată, gustoasă și răcoritoare în zilele toride de vară. Socata are numeroase beneficii, revitalizând organismul în sezonul cald, scrie BZI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci