Gemul de struguri este o adevărată delicatesă, mai ales în perioada în care nu ai acces la aceste fructe proaspete. Iată cum se prepară bunătatea asta.
- 300 ml apă pentru fiecare kilogram de zahăr
- zahăr
- 2 kg struguri
Vezi și: BURGER de casă cu ceapă caramelizată. Rețeta DEMENȚIALĂ care te va da pe spate!
Se scot boabele de pe vreji şi se pun la fiert acoperite de apă. Se lasă la fiert până ce boabele urcă la suprafaţa apei. Se scurg, se mixează, iar pasta rezultată se cântărește și se pune din nou în cratiţă, scrie retete.unica.ro.
Echivalentul său în zahăr şi 300 ml apă pentru fiecare kilogram de zahăr se pun la fiert şi, după ce clocoteşte şi se ia spuma, se pun strugurii mixaţi. Se măreşte focul şi, luând spuma, se lasă la fiert 10 minute. Se pune gemul în borcane care se întorc cu gura în jos.
Vezi și: Cum faci PÂINE PUFOASĂ. Este foarte simplu! Rețeta românească
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News