REȚETĂ DE TOAMNĂ. Cum faci gem de struguri. L-ai gustat vreodată? Explozie de aromă și parfum

Gemul de struguri este o adevărată delicatesă, mai ales în perioada în care nu ai acces la aceste fructe proaspete. Iată cum se prepară bunătatea asta.

Ingrediente

- 300 ml apă pentru fiecare kilogram de zahăr

- zahăr

- 2 kg struguri

Vezi și: BURGER de casă cu ceapă caramelizată. Rețeta DEMENȚIALĂ care te va da pe spate!

Cum se prepară

Se scot boabele de pe vreji şi se pun la fiert acoperite de apă. Se lasă la fiert până ce boabele urcă la suprafaţa apei. Se scurg, se mixează, iar pasta rezultată se cântărește și se pune din nou în cratiţă, scrie retete.unica.ro.

Echivalentul său în zahăr şi 300 ml apă pentru fiecare kilogram de zahăr se pun la fiert şi, după ce clocoteşte şi se ia spuma, se pun strugurii mixaţi. Se măreşte focul şi, luând spuma, se lasă la fiert 10 minute. Se pune gemul în borcane care se întorc cu gura în jos.

Vezi și: Cum faci PÂINE PUFOASĂ. Este foarte simplu! Rețeta românească

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel