Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a pregătit un preparat ce conține păstăi de fasole, ceapă, roșii, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit „Bucuria verii".
Este o rețetă de vară, o mâncare scăzută, rapidă, delicioasă, cu puține ingrediente, în care gusturile se combină natural, fără a fi fierte în apă.
Ingrediente:
1 kg păstăi de fasole
500 gr roșii bine coapte
ulei de măsline
2-3 căței de usturoi
1-2 cepe
mărar verde
pătrunjel
sare
Mai întâi, preparăm un sos de roșii, scăzut. Punem 1 lingură de ulei de măsline la încins și îl aromatizăm cu un cățel de usturoi strivit. Curățăm roșiile, le tocăm mărunt și le adăugăm în uleiul de măsline. Le lăsăm să fiarbă la foc încet, până se reduc la jumătate și rezultă un sos consistent. Nu uităm să adăugăm și puțină sare.
Păstăile de fasole se spală bine, se curăță de capete, se rup în bucăți mai mici, dacă sunt mari, apoi se adaugă în sosul de roșii.
Separat, în foarte puțin ulei de măsline, se călesc 1-2 cepe tocate mărunt și se adaugă peste fasolea verde și sosul de roșii, notează a1.ro. Se așază un capac peste vas și se lasă mâncarea de fasole verde cu roșii să fiarbă înăbușit. Spre final, se mai adaugă 2 căței de usturoi tocați rondele și se mai potrivește gustul cu sare.
După stingerea focului, se adaugă verdeața tocată mărunt.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu