Chef Paul Sisserman vine cu o propunere delicioasă, special pentru cititorii Spectacola: "Zamă de salate cu balmoș”.
„Istoria supei a început probabil odată cu istoria gătitului. Combinarea diverselor ingrediente în oale mari, cu scopul de a crea mâncăruri ușor de gătit și servit, care să fie hrănitoare și ușor de digerat, era la urma urmelor de neevitat.
Astfel a fost creată alegerea perfectă, atât pentru culturi sedentare cât și migratoare, bogați sau săraci, oameni sănătoși sau bolnavi (supa fiind văzută că un medicament și azi).
Totuși, tehnica de gătire prin fierbere a început să fie folosită în mod uzual acum cinci mii de ani, când au fost inventate recipientele impermeabile și rezistente la căldură.
Fierberea este o tehnică foarte convenabilă și ușor de folosit. Apa se transformă în abur la o temperatură constantă care nu trece de 100 grade Celsius la nivelul mării. În comparație cu încălzirea în aer fierbinte la foc, apa fiarta este mult mai densă și vine în contact cu întreaga suprafață a mâncărurilor din recipient, transferând energie ușor și repede.
Cu toate acestea, nu se cunoaște momentul exact în care oamenii au consumat pentru prima oara lichidul din oala de fierbere. Cum strămoșii noștri nu iroseau nimic, este foarte probabil ca lichidul să fi fost consumat împreună cu conținutul fiert din momentul în care a fost posibil tehnologic să se scoață din oala. Supele și terciurile au fost preparate din cele mai vechi timpuri, supa fiind consumată în zona mediteraneană din neolitic”, a zis Chef Paul Sisserman.
VEDEȚI REȚETA PE SPECTACOLA.RO.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu