Chef Nicolai Tand a preparat la emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani o rețetă de cartofi copți umpluți cu cârnați și brânzeturi.
Chef Nicolai Tand a preparat la emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani o rețetă de cartofi copți umpluți cu cârnați și brânzeturi.
5 cartofi
sare
50 gr unt
300 gr cârnați afumați
1 ceapă
2 ouă
1 legătură de ceapă verde
brânză sărată
cașcaval răzuit
smântână
Mai întâi se pregătește o tavă de cuptor care se tapetează cu hârtie de copt apoi se presară sare grunjoasă.
Cartofii se spală bine pe coajă, se usucă și se așază peste stratul de sare. Se dau la cuptor la 220 de grade Celsius până când se pătrund bine la testul cu furculița. Apoi, se scoate tava din cuptor, se lasă cartofii să se tempereze și se taie în jumătăți, pe lungime. Cu o lingură se scobesc de interior lâsând margini de 5-6 mm grosime, de jur împrejur. Carcasele cartofilor se mai dau la cuptor pentru 10 minute, atât cât să devină ușor crocante.
Între timp, se taie cârnații în bucăți mici și se trag într-o tigaie încinsă, fără adaos de grăsime. Se lasă să se rumenească până se formează grăsime în tigaie, apoi se adaugă ceapa tocată mărunt. Se amestecă bine cârnații cu ceapa pentru a-și întrepătrunde gusturile. Se lasă la temperat.
Miezul cartofilor scobiți se amestecă cu puțin unt și ceapă verde tocată mărunt. Se adaugă cârnații, brânza sărată ruptă în bucăți mici și cașcavalul răzuit Cu această compoziție se umplu carcasele de cartofi și se pun din nou la cuptor, pentru 10 minute, la 180 de grade Celsius.
Cartofii copți și umpluți cu cârnați și brânzeturi pot fi serviți ca gustare, simpli, sau cu o lingură de smântână deasupra. Dar pot constitui și garnitura oricărei fripturi.
VEZI ȘI: Rețetă plină de savoare. Gnocchi de casă cu sos de brânzeturi și varză de Bruxelles
Chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului Super Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o rețetă de gnocchi de casă cu sos de brânzeturi și varză de Bruxelles.
Chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului Super Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o rețetă de gnocchi de casă cu sos de brânzeturi și varză de Bruxelles.
Ingredientele pentru această rețetă se împart în tri categorii: pentru gnocchi, pentru sosul de brânzeturi și perntru preparare varză de Bruxelles.
Ingrediente pentru gnocchi de cartofi:
4 cartofi medii
sare
2 ouă
făină
Ingrediente pentru sosul de brânzeturi:
100 gr unt
1 linguriță ulei de măsline
1 ceapă
1 cățel de usturoi
150 gr carne de porc crud-afumată
200 gr brânză cremoasă
150 gr brânză cu mucegai
50 gr parmezan
100 gr cașcaval
50 gr parmezan
600 ml smântână lichidă
Pentru preparare varză de Bruxelles:
400 gr varză de Bruxelles
1 ceapă
1 morcov
1 cățel de usturoi
cimbrișor
pătrunjel
sare
unt
ulei de măsline
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu