Rețetă delicioasă. Chec cu afine și glazură de ciocolată albă cu limoncello

Pexels
Pexels

Chef Radu Darie, bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani a preparat o rețetă de chec cu afine și glazură de ciocolată albă cu limoncello.

Ingrediente pentru chec cu afine și glazură de ciocolată albă cu limoncello

Pentru o tavă clasică de chec:

patru ouă medii

100 gr zahăr pudră

50 gr unt topit1 linguriță extract de vanilie

30 ml limoncello

100 gr făină

100 gr afine proaspete

50 gr fulgi de migdale

50 gr bănuți de ciocolată albă

un praf de sare

Pentru glazura de ciocolată albă cu limoncello:

200 gr ciocolată albă

30 ml limoncello

Mod de preparare chec cu afine și glazură de ciocolată albă cu limoncello

Ca la orice rețetă de chec se începe cu separarea albușurilor de gălbenușuri. Peste albușuri se presară puțină sare, apoi se mixează cu ajutorul mixerului, până când devin cristaline. Se adaugă, unul câte unul, gălbenușurile și se omogenizează comnpoziția ușor, pentru a rămâne aerată. Apoi se adaugă untul topit și răcit și din nou se omogenizează compoziția.

Din acest moment se îndepărtează mixerul și se folosește o spatulă pentru amestecarea celorlalte ingrediente.

Se adaugă pe rând, afinele, bănuții de ciocolată albă și o pafrte din fulgii de migdale, rumeniți ușor la tigaie.

Se încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, iar tava de chec se tapetează cu hârtie de copt. Aluatul pentru chec cu afine și glazură de ciocolată albă cu limoncello se întinde uniform în tavă, iar deasupra lui se mai presară câțiva fulgi de migdale. Se pune tava la cuptor și se coace checul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Când checul se scoate din cuptor se lasă să se tempereze mai întâi în tavă. 5-6 minute, apoi pe un suport de răcire, tapetat cu hârtie de copt.

Pentru a prepara glazura de ciocolată albă se pune ciocolata într-un vas, pe baie de aburi și se lasă să se topească. La final, se adaugă limoncello și se amestecă bine pentru omogenizare.

Glazura de ciocolată albă cu limoncello se întinde fierbinte deasupra checului, lăsând-o să se prelingă și pe laterale, pentru a îmbrăca frumos checul. Se lasă checul la rece până când se întărește glazura de ciocolată albă, apoi se poate porționa și servi alături de un ceai sau o cafea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel