Chef Nicolai Tand, bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a prezentat o rețetă delicioasă de mic dejun în stil italian: Ouă florentine cu spanac.
Chef Nicolai Tand, bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a prezentat o rețetă delicioasă de mic dejun în stil italian: Ouă florentine cu spanac.
500 gr frunze de spanac
sare și piper
3-4 căței de usturoi
3-4 linguri de sos bechamel cremos
ouă fierte moi, sau ouă poșate
felii subțirei de șuncă afumată
unt sau ulei
Mai întâi se pregătesc ouăle. Ouăle se pot fierbe moi, sau se pot poșa în apă cu oțet și sare, după preferințele fiecăruia.
Se ia o formă de copt și se unge cu puțin unt sau ulei. Frunzele de spanac se spală bine și se scurg. Se așază labaza formei de copt. Se adaugă și rondele de usturoi și se presară pe deasupra sare și piper.
Peste frunzele de spanac se toarnă soul bechamel, iar deasupra sosului se pun ouăle, care se presează ușor în interior. Apoi se presară felii subțiri de șuncă afumată și se pune forma cu ouă florentine la cuptor, pentru 15-20 de minute, la temperatură medie.
VEZI ȘI: Rețetă plină de savoare. Supă cremă de morcovi cu lapte de cocos
Chef Radu Darie, bucătarul de astăzi al emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o supă cremă de morcovi cu lapte de cocos.
900 gr morcovi
1 ceapă de mărime medie
fenicul
30 gr unt
50 ml ulei de măsline
1 linguriță boabe de coriandru
1/2 linguriță semințe de chimen
1 litru lapte de cocos
50 gr unt foarte rece
100-150 ml apă fierbinte
sare
Se începe cu pregătirea ingredientelor. Se curăță ceapa și feniculul și se toacă mărunt, se curăță morcovii și se taie în bucâți mai mici.
Într-o cratiță încăpătoare, așezată pe plita încinsă, se pune un cub de unt la topit. Se adaugă o ceapă tocată mărunt și puțin fenicul, de asemeni, tocat mărunt. Se amestecă puțin cele două ingrediente în untul topit, apoi se adaugă morcovii tocați în bucăți mici. Se lasă pe foc aproximativ 7-8 minute, agitând constant cratița pentru a se prepara uniform ingredientele.
Între timp, într-o tigaie se rumenesc semințele de chimen și boabele de coriandru pentru a-și degaja aromele. Apoi se adaugă în cratița cu ingredientele pentru supă cremă. Se amestecă pentru a se întrepătrunde toate aromele.
Peste ingredientele din cratiță se adaugă uleiul de măsline, puțină sare și se pune cratița la cuptor, la 150 de grade, pentru 20-30 de minute. Apoi se aduce din nou pe plita încinsă, se adaugă laptele de cocos și se mai fierb ingredientele, dar pentru foarte puțin timp. Se mai potrivește gustul cu sare, atât cât necesită.
Apoi se introduce blenderul și se pasează bine ingredientele.
Pentru reușita unei supe cremoase și consistente, fără a mai necesita trecere prin sită a ingredientelor, sfatul lui chef Radu Darie este să adăugăm în timp ce blendăm ingredientele, unt foarte rece tăiat în cuburi și apă fierbinte. Aceste ingrediente se adaugă treptat, până când obținem textura perfectă a supei cremă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu