După atâtea mâncăruri grele de Revelion 2021, ce ziceți de o plăchie de dovlecei cu ceapă și usturoi?
Avem nevoie de:
> - 6-8 dovlecei mai mari în secțiune
> - 2 cepe roșii de Buzău și 2 cepe albe
> - o căpățână de usturoiu
> - 2 legături de mărar și 2 de pătrunjel
> Tăiem rondele de grosime medie dovleceii și ceapă
> Tragem, pe rând, și separat la tigaie dovleceii și ceapa și punem la cuptor la foc mediu într-o tavă (sau vas de Jena) dovleceii
> După 10 minute, punem peste ceapa trasă la tigaie, până se înmoaie complet, usturoiul tocat feliuțe subțiri, piper, boia dulce și/sau iute, busuioc
> După alte 10 minute scoatem tava și punem peste verdeața tocată mărunt
> Mirosul superb degajat, culorile calde și gustul deosebit o să vă ajute să treceți peste “osânda porcului” de Revelion.
Rețeta îi aparține pilotului Cezar Osiceanu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu