Chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului Super Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o delicioasă rețetă de desert: Flan cu portocale în crustă din foi de plăcintă.
Chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului Super Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o delicioasă rețetă de desert: Flan cu portocale în crustă din foi de plăcintă.
Pentru crustă:
200 gr foi de plăcintă
120 gr unt
Pentru cremă:
400 ml lapte
400 ml smântână pentru frișcă
4 ouă
350 gr făină
coaja și sucul de la o portocală
un praf de sare
Se începe cu compoziția pentru crema de portocale care necesită fierbere și răcire înainte de a fi adăugată în interiorul crustei din foi de plăcintă.
Se pun într-un vas, pe foc, laptele și smântâna pentru frișcă. În alt vas, se amestecă ouăle cu un praf de sare și zahărul. Se adaugă coaja de portocală, răzuită fin și sucul acesteia. Apoi se adaugă făina și se toarnă treptat din amestecul de lapte cu smântână, fierbinte. Se amestecă intens, până la omogenizare, apoi se fierbe crema până când capătă consistență. Apoi se lasă crema la temperat.
Într-o tavă de cuptor mai micuță se așază hârtie de copt. Foile de plăcintă se desfac și se ung cu unt topit. Se așază una peste alta în tavă, ridicându-le marginile de jur împrejurul tăvii. Se crează astfel o formă de coșuleț unde se adaugă crema temperată.
Tava cu prăjitura se pune în cuptorul încălzit la 180 de grade și se coace pentru 20-25 de minute. Se lasă să se tempereze bine înainte de a o porționa.
VEZI ȘI: Rețetă simplă și delicioasă. Tiramisu cu cremă de mascarpone și fructe de pădure
Bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat un tiramisu cu cremă de mascarpone și fructe de pădure.
pișcoturi pentru tiramisu
cafea fiartă și aromată cu coajă de portocală
Pentru cremă:
1 kg mascarpone
500 ml frișcă lichidă, neîndulcită
200 gr zahăr pudră
1 praf de sare
Pentru jeleu de fructe de pădure:
1 kg fructe de pădure
Pentru prepararea acestui delicios tort nu avem de făcut decât să pregătim o cafea pe gustul nostru, pecare o aromatizăm cu coajă de portocală. Cafeaua oate fi preparată la expressor, la filtru, sau fiartă la ibric, după cum obișnuiește fiecare.
Pe lângă cafea, mai pregătim un jeleu delicios din fructe de pădure, fără zahăr. Doar fierbem fructele, le trecem prin sită pentru a elimina semințele, iar sosul de fructe rezultat se mai pune la fiert până când capătă consistența unui jeleu. Lăsăm jeleul de fructe la răcit și pregătim crema de mascarpone.
Pentru a prepara crema de mascarpone cu frișcă, mixăm mascarponele cu zahărul pudră până când devine cremos. Mixăm și frișca lichidă, doar până când capătă puțin volum. Apoi le amestecăm și le mai mixăm împreună până când se omogenizează crema și devine mai consistentă.
Trecem pișcoturile prin cafeaua ușor caldă, doar pentru o fracțiune de secundă. Le așezăm într-o tavă, iar peste ele întindem o parte din cremă. Peste cremă întindem un strat subțire de jeleu de fructe și trecem cu un cuțin prin el, așa încât să marmoreze ușor crema de mascarpone. Continuăm cu alt rând de pișcoturi trecute prin cafea și repetăm pașii până la terminarea ingredientelor.
Dăm tortul tiramisu cu cremă de mascarpone și fructe de pădure la rece pentru cel puțin 2 ore înainte de a-l decora după propriul gust și propria imaginație și savura cu poftă alături de cei dragi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu