Vlăduț, bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o rețetă de fursecuri sub formă de bulgărași cu glazură de ciocolată albă și fistic.
350 gr făină
250 gr unt
250 gr nuci pecan măcinate fin
50 gr zahăr pudră
coaja de la 1 lămâie
1 praf de sare
1 ou + 1 gălbenuș
100 gr coajă de portocală confiată
200 gr ciocolată albă
200 gr fistic mărunțit
Pentru reușita acestor delicioase fursecuri trebuie să ținem cont de câteva reguli importante.
În primul rând este necesar să alegem ingrediente de calitate, cum ar fi un unt cu peste 80% procent de grăsime, și ciocolată albă de calitate.
În al doilea rând, pentru a obține un aluat fraged compact, untul trebuie să fie rece, de la frigider, atunci când îl adăugăm în aluat.
Cum se prepară aluatul pentru fursecuri bulgărași
Se amestecă într-un bol: făina cu zahărul pudră, nucile pecan măcinate fin și un praf de sare. Apoi se adaugă untul rece tăiat în cuburi, oul întreg și gălbenușul, precum și coaja de portocală confiată și tăiată în cuburi mici.
Se amestecă rapid toate ingredientele până când se obține un aluat compact și nelipicios. Aluatul se împachetează în folie și se dă la rece pentru cel puțin 30 de minute.
După acest interval de timp, se scoate aluatul, se modelează în biluțe neuniforme care se așază în tava tapetată cu hârtie de copt. Se dă tava cu fursecurile bulgărași la cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade, nu înainte de a încălzi cuptorul.
După coacere, se lasă fursecurile să se răcească pentru a se putea glazura.
Pentru glazură se pune într-un bol ciocolata albă, ruptă în bucăți mici. Bolul se așază peste un vas cu apă fierbinte, dar fără a atinge apa. Se amestecă ciocilata din bîol până când se topește și devine ușor fluidă.
Fursecurile se trec cu partea de deasupra prin ciocolată, se așază pe platou și se decorează cu fistic tocat mărunt.
VEZI ȘI: Rețetă plină de savoare. Salam de biscuiți cu fistic și sirop de ciocolată albă cu caramel sărat
Vlăduț, bucătarul matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o rețeta absolut delicioasă și spectaculoasă de salam de biscuiți cu fistic și sirop de ciocolată albă cu caramel sărat.
1200 gr biscuiți
400 gr unt
4-5 linguri cu vârf de caramel sărat
250 gr fistic
600 ml lapte
extract de vanilie
300 ml apă
2 linguri de zahăr
500 gr ciocolată albă
Pentru decor:
pudră de fistic
petale de trandafiri
ciocolată albă
Luați cel mai mare bol și puneți în el biscuiții întregi. Apăsații cu mâna și striviți-i ușor. Adăugați peste ei fisticul măcinat mai grosier și turnați 300 de mililitri de lapte fierbinte. Amestecați pentru a pătrunde bine laptele printre biscuiți și lăsați-i să se hidrateze în timp ce vă ocupați de sirop.
Cum se prepară siropul de ciocolată albă cu caramel sărat
Puneți 300 de mililitri de apă la fiert și adăugați 2 linguri de zahăr. Amestecați până când se topește zahărul, apoi adăugați ciocolata albă. Din nou amestecați intens până când și aceasta se topește, apoi adăugați untul tăiat în cuburi. Când și untul este topit, adăugați caramelul sărat și extractul de vanilie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News