Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a explicat cum se pregătește o rețetă delicioasă pe bază de mușchiuleț de porc.
2 buc. mușchiuleț de porc
3 tipuri de vin: roșu, rose și alb
1 sfeclă roșie
cartofi
ceapă roșie
sparanghel
sare
piper
ulei de măsline
miere
suc de lămâie
Mușchiuleții de porc se curăță, se taie în câte trei fâșii, pe lungime. Se condimentează cu sare și piper, apoi se împletesc.
Apoi se amestecă cele trei tipuri de vin și se scufundă mușchiuleții în acest amestec. Se lasă la marinat 30 de minute, apoi se prepară la cuptor până se rumenesc.
Cartofii trecuți prin sare grunjoasă, precum și ceapa roșie se coc la cuptor, în același timp cu mușchiuleții.
Sparanghelul se fierbe în apă cu sare și zeamă de lămâie, apoi se scoate în apă rece cu gheață.
Amestecul de vinuri se fierbe împreună cu felii din sfecla roșie până rezultă o reducție, notează a1.ro. La final, se adaugă și puțină miere. Cu această reducție se unge mușchiulețul de porc împletit, înainte de a fi scos din cuptor, dar și în momentul servirii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu