Vlăduț, bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a preperat o rețetă delicioasă de prăjitură cu biscuiți și mere.
2 kg de mere
2 kg de biscuiți
500 gr cremă de brânză
500 gr frișcă naturală
200 gr zahăr pudră
coaja de la o lămâie
Pentru decor:
pudră de scorțișoară
1 kg de mere
batoane de scorțișoareă
Pentru acest desert nu avem de preparat decât frișca și merele care trebuiesc transformate în piure.
Așadar, se curăță merele și se dau pe răzătoarea mare, sau se taie în bucăți și se transformă în piure cu ajutorul blenderului. Nu este neceasară îndulcirea piureului de mere, este mai bun dacă are gustul ușor acrișor.
Frișca naturală se mixează până când capătă fermitate, apoi se adaugă zahărul și se continuă mixarea până când devine fermă. Se încorporează în frișca bătută, crema de brânză adăugată treptat și coaja de lămâie răzuită fin.
Când avem crema de brânză cu frișcă pregătită și piureul de mere, de asemeni pregătit putem asambla prăjitura.
Cum se asamblează prăjitura cu mere și biscuiți
Într-o tavă dreptunghiulară cu pereți detașabil se așază un rând de biscuiți și un rând de cremă peste care se adaugă din piureul de mere. Se continuă în același mod până când se termină ingredientele, ultimul rând fiind din cremă. Prăjitura se dă la rece pentru cel puțin o oră, timp în care ne putem ocupa de ingredientele pentru decor.
VEZI ȘI: Rețetă simplă și delicioasă. Fursecuri cu fructe uscate
Vlăduț, bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o rețetă de fursecuri cu fructe uscate.
400 gr făină tip 550
1/2 linguriță de sare
250 gr unt cu 82% procent de grăsime
50 gr zahăr pudră
1 ou + 1 gălbenuș
300 gr fructe deshidratate (merișoare, prune, smochine, curmale)
1 plic de zahăr vanilinat
gem de prune și nuci
pecan pentru decor
Cernem făina într-un bol încăpător, adăugăm zahărul pudră, zahărul vanilinat și sarea și le amestecăm bine. Apoi adăugăm oul întreg și gălbenușul și untul rece, tăiat în cuburi mici. Cu vârfurile degetelor frământăm un aluat de fursecuri omogen, dar ușor sfărâmicios. Tocăm mărunt fructele uscate și le adăugăm în aluat. Adăugăm și câteva nuci tocate, pentru un gust crocant. Împărțim aluatul în două și îl modelăm în rulouri cu diametrul de 3 cm. Împachetăm rulourile de aluat în folie de prospețime și le dăm la rece pentru aproximativ o oră. În acest timp, untul din compoziție va deveni ferm și vom putea rupe aluatul în mici bucăți, neuniforme.
Înainte de a scoate aluatul de la rece și a modela fursecurile, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetăm cea mai mare tavă a cuptorului cu hârtie de copt. Rupem cele două rulouri de aluat în bucăți mici cu o grosime de aproximativ 6-7 mm și le așezăm în tavă, la mici distanțe între ele.
Punem tava cu firsecurile Norocel la cuptor și le coacem pentru 12-15 minute la 180 de grade, sau până când sunt frumos rumenite și aurii pe partea inferioară.
După răcire, decorăm fursecurile cu zahăr pudră. o parte din fursecuri le glazurăm cu gem de prune și așezăm miez de nucă deasupra, pentru un aspect mai deosebit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu