Drobul este unul dintre preparatele tradiționale care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paști.
Mai mult, drobul este considerat ca fiind un simbol culinar în această perioadă, prin gustul său specific, dar și prin faptul că este relativ simplu de preparat.
Poți încerca o rețetă inedită a lui Sorin Bontea. Renumitul chef are câteva trucuri esențiale, care vor transforma prepararea drobului într-o adevărată artă culinară.
Ingrediente:
organe de miel, prapure, ceapă, mărar, pătrunjel, sare, piper, ulei, ouă.
Mod de preparare: Chiar dacă multe gospodin obișnuiesc să fiarbă organele, chef Sorin Bontea spune că el are o altă metodă, care, din perspectiva sa, este mult mai gustoasă.
'Eu nu fierb organele, o să le înăbuș, dar prima dată încep cu ceapa. Apoi, o să tai organele cuburi, Nevasta mea face drobul cu organele fierte. Mie îmi plac mai mult înăbușite, parcă au mai mult gust, însă nu este greșit nici invers, cum vă este mai ușor și după preferințe. Eu zic să încercați rețeta asta să vedeți ce bună e. Mă apuc să înăbuș organele și să călesc ceapa. Am o cratiță mai mare, în care pun uleiul, după care organele. Am pus 200 ml de ulei de floarea soarelui. Adaug sare și pier și le las să scadă. Organele nu sunt 100% gătite, pentru că le bag și la cuptor', a spus chef Sorin Bontea, într-un clip postat pe YouTube.
După ce organele, dar și ceapa s-au preparat separat, pasul următor e să toci carnea. Apoi, să amesteci toate ingredientele într-un bol cu scopul de a obține consistența dorită.
'Ceapa o călesc separat, în 150 ml ulei de floarea soarelui. Las organele să se răcească, înainte să le toc. Apoi, adaug ceapa, ouăle, sare și piper (n.red. peste carnea tocată). Dacă mai este nevoie și mi se pare prea uscat, mai adaug niște suc de la organe. Ideea la drob este consistența. Dacă îl faci foarte moale, nu îl poți tăia. Atunci când se gătește și mai scade, se mai sărează. Din acest motiv, trebuie să fiți atenți la sare.', a mai zis chef Sorin Bonte.
De asemenea, drobul mai trebuie să stea la cuptor aproximativ 30 de minute, subliniază Sorin Bontea. Cu toate acestea, celebrul chef a spus că durata poate să difere în funcție de tipul de aragaz pe care îl ai.
'Compoziția este gat. Îmi pregătesc prapurele, tăvile în care pregătesc drobul. Cuptorul este încins deja. L-am pus la 180 de grade, 30 de minute, să văd dacă e gătit așa cum îmi place mie.', a concluzionat chef Sorin Bontea.
Video
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu