Eclerele sunt un desert rapid și gustos, cu care sigur vei face furori. Iată cum se prepară.
Ingrediente
200 g pișcoturi
700 ml lapte
80 g praf de budincă cu aromă de vanilie
puțin lapte pentru însiropare
Mod de preparare
Tăvălește pișcoturile prin lapte, după care așază-le în tavă. Taie pișcoturile pentru a umple spațiile goale. Toarnă aproximativ 100 ml lapte peste praful de budincă, iar restul de lapte pune-l într-o cratiță, la foc mediu. Amestecă bine laptele cu praful de budincă și asigură-te că nu există cocoloașe, după care toarnă compoziția peste laptele care a început deja să dea în clocot. Amestecă continuu, până când budinca se va îngroșa. Ia cratița de pe foc și toarnă budinca imediat peste pișcoturile însiropate. Mișcă puțin tava, pentru ca budinca să se așeze uniform în tavă și las-o să se răcească.
Pentru această rețetă, ai nevoie și de 100 ml frișcă lichidă îndulcită, 80 g de ciocolată amăruie și un strat de frișcă bătută, obținută din 250 ml frișcă lichidă îndulcită. Pune frișca peste budinca răcită, cu o spatulă uniformizează, după care așază încă un strat de pișcoturi însiropate.
Pentru glazură, pune ciocolata amăruie peste frișca lichidă fierbinte, amestecă până când ciocolata se topește, după care toarnă compoziția peste pișcoturi.
Bagă tava la frigider timp de două ore.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News