Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, vă propune o nouă rețetă delicioasă: chec cu mere.
„Chec cu mere.
Avem nevoie de:
5-6 linguri pline de piure de mere
2 ouă
130g făină fără gluten
50ml lapte de cocos/ovăz/migdale/fără lactoză
un pliculeț de praf de copt
2 linguri de scorțișoară
2 linguri de zahăr de cocoș
20g bucățele de ciocolată neagră.
Preîncălzim cuptorul la 170 grade. Într-un bol amestecăm piureul de mere cu ouăle, praful de copt, laptele, scorțișoara și zahărul. Adăugăm făina împreună cu bucățele de ciocolată și continuăm să amestecăm până când obținem un aluat omogen. Transferăm aluatul într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Putem adăuga deasupra câteva mere tăiate felii peste care mai presăram puțină scorțișoară. Lăsăm tava la cuptor pentru o oră”, a spus Raluca Rotariu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu