Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, vă propune astăzi o nouă rețetă delicioasă: Icre de Chia.
„Pentru Icre de Chia, avem nevoie de:
•200g smântână vegetală
•3 linguri de semințe de chia
•zeamă de la o lămâie
•ceapă verde pentru servire
Amestecăm smântână cu semințele de chia și lăsăm compoziția la frigider timp de cel puțin 30 de minute. După ce aceasta s-a legat, adăugăm zeama de la o lămâie și asezonăm cu sare și piper după gust. Sevim cu ceapă verde”, a spus Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție.
„Chec cu mere.
Avem nevoie de:
5-6 linguri pline de piure de mere
2 ouă
130g făină fără gluten
50ml lapte de cocos/ovăz/migdale/fără lactoză
un pliculeț de praf de copt
2 linguri de scorțișoară
2 linguri de zahăr de cocos
20g bucățele de ciocolată neagră.
Preîncălzim cuptorul la 170 grade. Într-un bol amestecăm piureul de mere cu ouăle, praful de copt, laptele, scorțișoara și zahărul. Adăugăm făina împreună cu bucățele de ciocolată și continuăm să amestecăm până când obținem un aluat omogen. Transferăm aluatul într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Putem adăuga deasupra câteva mere tăiate felii peste care mai presăram puțină scorțișoară. Lăsăm tava la cuptor pentru o oră”, a spus Raluca Rotariu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News