Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a prezentat o rețetă cu pâine și brânză.
750 gr făină tip 650
350 ml apă caldă
7 gr drojdie uscată
1 linguriță de sare
1 linguriță de zahăr
3 cartofi
sare
piper
3-4 căței de usturoi
3-4 crenguțe de rozmarin
50-60 ml ulei de măsline
brânză telemea sărată
brânză tartinabilă
smântână
ceapă verde
mărar verde
Pentru început, curățăm cartofii, îi spălăm bine și îi feliem grosier. Îi așezăm într-o tavă cu ulei de măsline și presărm peste ei sare și piper. Adăugăm apoi și usturoiul, câteva crenguțe de rozmarin și acoperim tava cu folie de aluminiu. O punem la cuptor, la 200 de grade, pentru 30-35 de minute.
După acest interval, frământăm aluatul de pâine, în modul clasic. Pasăm cartofii împreună cu usturoiul și grăsimea din tavă și încorporăm piureul rezultat în aluatul de pâine.
Lăsăm aluatul să se dospească la loc cald 45-50 de minute, apoi îl întindem într-o tavă de cuptor, tapetată cu hârtie de copt.
Coacem pâinea pentru 35-40 de minute la 170-180 de grade.
Cât timp se coace pâinea, preparăm crema de brânză, potrivit a1.ro. Amestecăm cele două tipuri de brânză, adăugăm ceapa și mărarul, tocate fin și potrivim gustul și textura cu puțină smântână.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu