Rețetă fără coacere. Tartă cu căpșune. Tarta cu căpșune este un desert ușor și răcoros. Se prepară foarte ușor, mai ales că nu este nevoie de coacere.
Ingrediente
- un blat de tartă
- 250 g mascarpone
- 200 ml smântână pentru frişcă
- 2-3 linguri zahăr pudră (după gust)
- esenţa de vanilie
- 250 g căpşune
- 2-3 linguri dulceaţă
Rețetă fără coacere. Tartă cu căpșune. Bate mascarpone cu smântâna pentru frişcă, zahărul, esenţa de vanilie şi praful de sare, până când obţii o consistenţă pufoasă şi îngroşată. Pune crema obţinută în blatul de tartă şi orneaz-o cu căpşunele felii subţiri. Porneşte din margine şi aşază fructele uşor suprapus, pentru un aspect cât mai prezentabil.
Rețetă fără coacere. Tartă cu căpșune. Unge fructele cu dulceaţă (poate fi şi din alte fructe, precum cea de vişine sau caise, important este să fie lichidă), încât să lucească şi să prevină oxidarea totodată. Ca alternativă, poţi pregăti un sirop din 4 linguri de zahăr şi 6 linguri de apă, cu care să ungi fructele folosind o pensulă. Serveşte tarta răcită pentru cel puţin 4 ore.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu