Fiecățeii de pui la tigaie sunt delicioși dacă respecți câteva secrete simple ale marilor bucătari.
Rețeta de ficăței de pui la tigaie este una simplă și poate îmbina gusturile fiecărei case. Dar, pentru a ieși delicioși, fragezi și gustoși, trebuie să respecți câteva secrete.
Iată la ce să fii atent/ă când ai poftă și vrei să gătești ficăței de pui la tine acasă:
- spală bine ficățeii (și verificați să nu aibă fiere- de culoare verde) și pune-i în lapte pentru cei puțin 30 de minute, va dispărea gustul ușor amărui.
- pune ficățeii la prăjit direct în uleiul proaspăt pus în tigaie, fără a pune vreun ingredient înainte (precum ceapa); întorci ficățeii o singură dată; abia după ce ai rumenit pe ambele părți pui ceapa (1 ceapă mare la 500 de grame de ficăței); după ce s-a călit ceapa pui usturoiul tăiat rondele (4 căței de usturoi la 500 de grame de ficat, poți pune 2 la început, 2 la final); apoi adaugă piper, cimbru, boia dulce; amestecă ușor, pune o ceașcă de apă, o ceașcă de suc de roșii, în acest moment pui capacul și lași să fiarbă în clocot. Poți pune și puțin vin alb sau rose. Lași să fiarbă 15-20 de minute.
- sarea se pune la final, după ce ai oprit focul de la aragaz, pentru ca ficățeii să iasă fragezi (dacă pui sarea la început sau în timpul gătirii, se vor întări).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News