Iată o rețetă grecească de supă care te va duce cu gândul la vacanță.
Trahanas cu feta (Trahanosoupa) este o combinație clasică grecească. Această supă tradițională va fi dusă la următorul nivel cu bacon și puțină smântână.
Ingrediente:
• un pahar de Trahana (este cocă frământată din făina, ou, iaurt sau lapte, sare și apă, trecută prin ciur, lăsată la uscat și pusă în supă. se găsește inclusiv pe piața din România, la pungă, și costă aproximativ 20 de lei)
• 150 g feta
• 1½ litru de supă de pui
• 3 felii de bacon
• 1 lingură de boia dulce
• o ceapă rasă
• 2 lingurițe de ulei de măsline extravirgin
• sucul de la 1 lămâie
• 1 cană de lapte cremă pentru cafea/ smântână de gătit
• sare, piper
Mod de preparare:
Puneți uleiul de măsline și ceapa într-o oală mare. Se călește 2 minute, se adaugă trahana și se mai călește cu ceapa încă 2-3 minute.
Adăugați supa de pui și, în timp ce fierbe, adăugați sare, piper, boia de ardei și zeama de lămâie. Imediat după, amestecați bine. La final se toarnă smântană și se ține supa la cald.
Într-un castron, se pasează feta cu o furculiță.
Tăiați slănina în cuburi și căliți-o într-o tigaie fără ulei până devin crocante.
Când este timpul să servești supa, pune o lingură de brânză feta în centrul fiecărei farfurii și presară slănină prăjită în jur.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu