Ce spui de hummus libanez?
„Portii: 2 | Cost: 9.4 lei
• 250g de naut uscat
• 5 linguri de ulei de masline
• 4 catei de usturoi
• 2 linguri de tahini
• 1 lingurita sare
• zeama de la o lamaie
• fierbem nautul conform instructiunilor de pe ambalaj
• dupa ce acesta a fiert, adaugam intr-un blender toate ingredientele mai putin uleiul de masline
• pisam la viteza mare, pana cand obtinem o pasta fina
• adaugam doua linguri de ulei de masline peste pasta si mixam in blender mai departe inca un minut
• punem pasta de naut pe o farfurie, adaugand peste ea restul de ulei de masline, paprika, patrunjel si cumin
• serviti cu paine prajita, ardei copt si telemea de capra”, conform Endofoodart.com.
Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, vă propune astăzi o rețetă delicioasă: tocăniță de mazăre.
Rețetă tocăniță de mazăre
„Avem nevoie de:
500g mazăre congelată
o ceapă albă
3 morcovi
un ardei roșu
100 ml pastă de tomate
2 linguri de unt clarificat/ulei de măsline
Cum preparăm?
Într-o oală punem la încins untul clarificat. Tocăm mărunt ceapă și o adăugăm peste unt pentru a se căli. Între timp pregătim morcovii și ardeii. Îi curățăm, îi tăiem cubulețe și îi adăugăm peste ceapa călită.
Lăsăm totul la călit timp de 2-3 minute, timp în care amestecăm pentru a ne asigura că legumele nu se ard. Adăugăm 2 căni de apă și lăsăm totul la foc mic până când încercăm morcovii cu o furculiță și aceștia sunt fierți. Dacă apa scade, putem completa periodic cu câte un pahar. Adăugăm pasta de tomate și mazărea și mai lăsăm totul la fiert pentru încă 10 minute”, a spus Raluca Rotariu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News