Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a explicat cum se pregătește o rețetă cu vinete.
Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, emisiune difuzată pe Antena 1, a explicat cum se pregătește o rețetă cu vinete, roșii, ouă, dar şi alte ingrediente delicioase. Rețeta se numește „Evantai de vinete".
Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
3-4 vinete mai micuțe
pesmet panko
3-4 ouă
făină
sare
piper
Mai departe, pentru sos, aveți nevoie de iaurt grecesc, urdă, castraveciori murați, mărar, usturoi, ulei de măsline.
Vinetele se secționează pe jumătate, apoi fiecare jumătate de vânătă se secționează în felii de maxim cinci mm grosime, dar fără a străpunge capătul cu codița. Se răsfiră feliile de vinete sub formă de evantai și se presară cu sare, lăsându-le apoi aproximativ o oră, pentru a elimina sucul amar. Ulterior, se tamponează cu prosoape de hârtie.
Vinetele se trec apoi prin făină, prin ouăle amestecate cu sare și piper și, la final, prin pesmetul panko.
Se prăjesc în ulei încins, apoi se scot pe prosoape de hârtie.
Pentru sos, se amestecă iaurtul cu urda și se adaugă castraveciorii tocați în cuburi mici, precum și mărarul tocat, potrivit a1.ro. Se curăță 2-3 căței de usturoi, se pisează, sau se răzuiesc, și se amestecă cu puțin ulei de măsline și sare. Se adaugă în sosul de iaurt cu mărar și castraveți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu