Cezar Osiceanu vă propune astăzi o rețetă foarte gustoasă: „Ciuperci cu pălărie, de domnie, mare și bogată”.
„Avem nevoie de:
2 legături de ceapă verde și 2 de usturoi verde tăiate rondele
1 căpățână de usturoi
Pulpe de pui dezosate și fără piele pe care le facem rapid la cuptor, după tradiționala rețetă
Cașcaval afumat tăiat felii
Brânză de burduf feliată
Cartofi albi și dulci pentru fiert, tăiați în două
Mirodenii: cimbru, piper negru, boia dulce,
Vin alb și parfumat ca o boare de flori de primăvară.
Călim ușor pălăriile de ciuperci.
Călim ușor ceapa și usturoiul verde, aruncând, printre ele, și cățeii de usturoi.
Așezăm, în vasul de Jena, jumătățile de cartofi.
Peste ele punem aleatoriu feliile de cașcaval afumat și cele de brânză de burduf ținând cont că primele, după încălzirea la cuptor, se vor topi mai lent, iar celelalte mai repede. Aromele lor se vor împleti ușor într-un duet grațios și cald cu ocazia încălzirii de dinaintea servirii.
Așezăm, cu grijă, deasupra fiecărei jumătăți de cartof, peste care se lăfăie câte o felie fie de cașcaval, fie de brânză de burduf, câte o pulpă de pui proaspăt scoasă din cuptor și le fixăm, pe rând, cu câte o scobitoare de lemn.
Pe capătul rămas liber așezăm pălăriile ciupercilor.
Presărăm, cu grație și delicatețe, printre pălăriile ciupercilor, ceapa și usturoiul călite deja și turnam ușor vinul alb și parfumat. Peste punem mirodeniile ce vor produce un gust și un miros deosebit surprizei mele. După ce se răcesc, le punem la frigider”, a spus Cezar Osiceanu.
Pilotul Cezar Osiceanu vă propune un mic dejun delicios.
”Avem nevoie de:
Un morcov tăiat fâșii potrivite și nu prea subțiri
O roșie tăiată rondele
O ciupercă mare și frumoasă tăiată rondele
O bucată de ciolan de porc dezosat și afumat tăiată fâșii
100 grame de cașcaval de oaie afumat tăiat felii subțiri
Două ouă proaspete și mari
Mirodenii clasice: piper, boia, busuioc
Mod de preparare:
Punem să se călească întâi morcovii cu carnea împreună. Grăsimea se va topi ușor și va parfuma fâșiile de morcovi într-un mod inegalabil! Punem peste rondelele de ciuperci și apoi cele de roșii având grijă să nu se lipească. Așezăm cu grație feliile de cașcaval deasupra și punem un capac peste tigaia noastră astfel încât cașcavalul să se topească ușor și să formeze un pat deosebit pentru cele două ouă pe care le punem peste ele! Transferăm conținutul tigăii pe o farfurie, punem mirodeniile peste și adăugăm un mare pahar de lapte și 2-3 felii de pâine ușor prăjită pentru a le putea scufunda în conținutul minunat din farfurie! Poftă mare!”, vă transmite pilotul Cezar Osiceanu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News