Rețeta lui Osiceanu: Ciuperci cu pulpe, cașcaval și cartofi. Un adevărat deliciu / foto

Cezar Osiceanu vă propune astăzi o rețetă foarte gustoasă: „Ciuperci cu pălărie, de domnie, mare și bogată”.

„Avem nevoie de:


2 legături de ceapă verde și 2 de usturoi verde tăiate rondele 


1 căpățână de usturoi 


Pulpe de pui dezosate și fără piele pe care le facem rapid la cuptor, după tradiționala rețetă 


Cașcaval afumat tăiat felii 


Brânză de burduf feliată

 
Cartofi albi și dulci pentru fiert, tăiați în două

 
Mirodenii: cimbru, piper negru, boia dulce, 


Vin alb și parfumat ca o boare de flori de primăvară.

Mod de preparare:

Călim ușor pălăriile de ciuperci.

2. -imagine fara descriere- (1_55756700.jpg)

Călim ușor ceapa și usturoiul verde, aruncând, printre ele, și cățeii de usturoi.

3. -imagine fara descriere- (2_94769900.jpg)

Așezăm, în vasul de Jena, jumătățile de cartofi.

4. -imagine fara descriere- (3_34718000.jpg)

Peste ele punem aleatoriu feliile de cașcaval afumat și cele de brânză de burduf ținând cont că primele, după încălzirea la cuptor, se vor topi mai lent, iar celelalte mai repede. Aromele lor se vor împleti ușor într-un duet grațios și cald cu ocazia încălzirii de dinaintea servirii.

5. -imagine fara descriere- (4_78441200.jpg)

Așezăm, cu grijă, deasupra fiecărei jumătăți de cartof, peste care se lăfăie câte o felie fie de cașcaval, fie de brânză de burduf, câte o pulpă de pui proaspăt scoasă din cuptor și le fixăm, pe rând, cu câte o scobitoare de lemn.

6. -imagine fara descriere- (5_09732900.jpg)

Pe capătul rămas liber așezăm pălăriile ciupercilor.

7. -imagine fara descriere- (6_94867500.jpg)

Presărăm, cu grație și delicatețe, printre pălăriile ciupercilor, ceapa și usturoiul călite deja și turnam ușor vinul alb și parfumat. Peste punem mirodeniile ce vor produce un gust și un miros deosebit surprizei mele. După ce se răcesc, le punem la frigider”, a spus Cezar Osiceanu.

8. -imagine fara descriere- (7_54810100.jpg)

1. -imagine fara descriere- (ultima_14592600.jpg)

VEZI ȘI: Mic dejun delicios pentru pofticioșii mari și mici! Rețetă de Cezar Osiceanu

Pilotul Cezar Osiceanu vă propune un mic dejun delicios.

”Avem nevoie de:

Un morcov tăiat fâșii potrivite și nu prea subțiri

O roșie tăiată rondele

O ciupercă mare și frumoasă tăiată rondele

O bucată de ciolan de porc dezosat și afumat tăiată fâșii

100 grame de cașcaval de oaie afumat tăiat felii subțiri

Două ouă proaspete și mari

Mirodenii clasice: piper, boia, busuioc 

Mod de preparare:


Punem să se călească întâi morcovii cu carnea împreună. Grăsimea se va topi ușor și va parfuma fâșiile de morcovi într-un mod inegalabil! Punem peste rondelele de ciuperci și apoi cele de roșii având grijă să nu se lipească. Așezăm cu grație feliile de cașcaval deasupra și punem un capac peste tigaia noastră astfel încât cașcavalul să se topească ușor și să formeze un pat deosebit pentru cele două ouă pe care le punem peste ele! Transferăm conținutul tigăii pe o farfurie, punem mirodeniile peste și adăugăm un mare pahar de lapte și 2-3 felii de pâine ușor prăjită pentru a le putea scufunda în conținutul minunat din farfurie! Poftă mare!”, vă transmite pilotul Cezar Osiceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel