EXCLUSIV  Rețetă mici. Ce mâncăm nu prea are legătură cu mititeii. Medicul Alin Popescu: Caut la magazine și nimeni nu vinde. De ce? Acest ingredient ar dinamita prețul

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Medicul Alin Popescu a spus că micii pe care îi mâncăm astăzi nu prea au legătură cu adevărații mititei de pe vremuri. De ce? Lipsește un ingredient care ar dinamita prețul.

Cu toate că rețeta de bază își are originea în Balcani, provenind din Serbia, dar cu influență otomană, dar întâlnindu-se și în Grecia sau Turcia, de unde a fost preluată de bucătăria românească, astăzi mititeii sunt recunoscuți ca fel de mâncare independent.

Medicul Alin Popescu a spus că, potrivit istoriei, micii ar trebui să conține trei tipuri de carne. Acum... nu prea se mai găsește nicăieri un mic autentic, carnea de oaie lipsind total.

„Micii au suferit o transformare incredibilă. Mititeii, de când au fost inventați, trebuie să aibă trei feluri de carne, dar a treia... aproape a dispărut. Aș da o lege să aibă, din nou, trei tipuri de carne. Mă duc la magazin și zic: „vreau orice mititei aveți, dar să aibă măcar 10% oaie”. Și îmi spun: „nu avem, îmi pare rău”.

Foarte puțini mici mai sunt în România care să aibă porc, vită și oaie. Eu am prieteni care lucrează în această industrie și vă spun că problema este de preț. Prezența cărnii de oaie în mititel dinamitează prețul. Dar aceasta este compoziția mititelului, conform istoriei: porc, vită și oaie. Înainte, se pare că mititeii erau o mâncare de criză, adică aveai niște resturi și făceai niște mititei din ele. Într-adevăr, procentul de carne de oaie era mereu cel mai mic. Niciodată nu era dominantă în mic”, a zis medicul Alin Ponescu la DC News.

Youtube video image

VEZI ȘI: Ai dormit și nu te-ai odihnit deloc? Medicul Alin Popescu explică de ce: Regula pe care mulți nu o respectă - https://www.dcnews.ro/ai-dormit-si-nu-te-ai-odihnit-deloc-medicul-alin-popescu-explica-de-ce-regula-pe-care-multi-nu-o-respecta_913074.html

CITEȘTE ȘI: Dr. Alin Popescu: Cât vin putem bea dacă vrem să nu ne îmbolnăvim / video - https://www.dcnews.ro/dr-alin-popescu-cat-vin-putem-bea-daca-vrem-sa-nu-ne-imbolnavim-video_913086.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel