Află în articol cum faci parizer de casă.
Rețeta pentru parizer de casă se află în topul căutărilor pe Google din România. Și nu este de mirare, parizerul de casă este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru cei care doresc să controleze ingredientele din alimentele pe care le consumă. Iată o rețetă simplă pentru a face parizer acasă:
Ingrediente:
- 500 g carne de pui (poate fi combinată cu carne de porc sau vită, după preferință)
- 200 g grăsime de porc sau untură
- 1 cană (aproximativ 240 ml) lapte
- 2 ouă
- 2 căței de usturoi, mărunțiți
- 2 lingurițe sare (sau după gust)
- 1/2 linguriță piper negru
- 1/2 linguriță coriandru măcinat (opțional)
- 1/2 linguriță nucșoară măcinată (opțional).
Toacă carnea în bucăți mai mici pentru a ușura procesul de măcinare. Dacă ai o mașină de tocat carne, trece carnea prin ea folosind o sită mai fină. Într-un bol mare, amestecă carnea tocată cu grăsimea topită sau untura. Adaugă laptele și ouăle și amestecă bine. Adaugă usturoiul, sarea, piperul, coriandrul și nucșoara, amestecând continuu pentru a distribui uniform condimentele. Pune compoziția obținută într-un blender și mixează până când obții o pastă fină și omogenă.
Încălzește cuptorul la 180°C. Pune pasta rezultată într-o formă de copt unsă cu puțin ulei sau tapetată cu hârtie de copt. Coace parizerul în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 45-60 de minute sau până când este bine pătruns și capătă o culoare aurie, recomandă Chat GPT.
Lasă parizerul să se răcească complet înainte de a-l tăia în felii.Poți păstra parizerul în frigider pentru o perioadă de timp, iar dacă dorești o textură mai fermă, poți lăsa să se odihnească în frigider peste noapte înainte de a-l tăia.
Parizerul de casă poate fi savurat simplu, în sandvișuri sau în diferite preparate culinare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News