Există oameni care manâncă absolut orice și oameni care preferă preparate de un anumit fel, cu ingrediente specifice din care nu fac parte carnea, ouăle, laptele și în general toate produsele de origine animală.
Dacă la masa de Paște vei avea un invitat care este adeptul bucătăriei vegane vă propunem să îl impresionați cu o pască vegană, ușor de preparat și gustoasă, propusă de Kaufland.
Pentru blat: 250 g făină de ovăz, 200 g curmale (hidratate)
Pentru cremă:180 g caju hidratat, 50 ml lapte de caju ambalat, 100 ml ulei de cocos, 1/2 linguriță fulgi de drojdie inactivă, 10 ml zeamă de lămâie, 40 g miere, 1 linguriță turmeric, 10 ml zeamă de portocale.
Pentru decor: 30 g stafide, 2-3 ciorchini coacăze roșii, 30 g merișoare.
1. Nucile de caju se spală în jet de apă puternic și se lasă în apă, la hidratat, minimum 2 ore sau peste noapte. Înainte de a fi folosite în rețetă se clătesc foarte bine în mai multe ape. Apa în care au stat la hidratat nu se folosește.
2. Curmalele se lasă la hidratat în apă tot 2 ore. Apa în care au stat la hidratat se folosește în rețetă.
3. Se mixează făina de ovăz și curmalele până se transformă totul într-un aluat lipicios.
4. Se tapetează tava cu folie alimentară de plastic.
5. Se întinde aluatul în forma de tartă cu ajutorul unei linguri, acoperind inclusiv marginile interioare ale acesteia. Se lasă în așteptare până la prepararea cremei.
6. Se mixează nucile de caju, mierea (sau siropul de agave), laptele de caju, zeama de portocale, zeama de lămâie, uleiul de cocos, fulgii de drojdie inactivă și turmericul până când compoziția devine cremoasă.
7. Crema obținută se transferă peste blat și se decorează cu stafide, merișoare și coacăze roșii proaspete.
8. Pasca se introduce în congelator cel puţin 4 ore.
9.Modalitate de păstrare: Se păstrează la congelator timp de 1 lună sau 4-5 zile în frigider.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu