Un preparat din peşte este bun la orice masă, mai ales la cea de Revelion.
Dacă mâncaţi peşte în noaptea de Revelion, veţi respecta tradiţia potrivit căreia anul viitor vă veţi strecura ușor printre greutăţi şi probleme.
1,5 kg crap
10 linguri suc de roșii
100 ml ulei
1 kg cartofi
200 g ciuperci tocate din conservă
broccoli
1 tulpină de țelină
2 cepe de mărime medie
150 ml vin
1 ardei kapia sau ardei gras verde
sare
piper
cimbru
2 lămâi
Curățăm peștele, îl crestăm, apoi îl călim în ulei. Îl scoatem din tigaie și prăjim în același ulei pe rând ciupercile, broccoli, cartofii, ardeii feliați subțire, tulpina de țelină și la sfârșit ceapa tocată mărunt.
Într-o tavă punem stratul de cartofi, îl acoperim cu ceapă călită, apoi punem peștele pe care îl umplem cu ciuperci, ardei, țelină, câteva felii de lămâie și 2 linguri din ceapă călită. Condimentăm cu sare, cimbru și piper după gust, stropim totul cu 150 ml vin alb și suc de roșii. În fiecare crestătură făcută peștelui punem felii de lămâie. Totul la cuptor, acoperit cu o folie de aluminiu pentru 20 de minute, apoi încă 10-15 minute fără folie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News