Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, vă propune o nouă rețetă delicioasă: piure de mere.
„Rețetă piure de mere
Avem nevoie de:
1kg de mere
sucul de la o lămâie[opțional]
20g zahăr de cocos și o păstaie de vanilie.
Cum preparăm?
Curățăm merele și le tăiem cubulețe. Le transferăm într-o oală încăpătoare. Stoarcem peste ele zeama de la o lămâie și, opțional, adăugăm zahărul de cocos și miezul de la o păstaie de vanilie. Lăsăm totul la foc mic pentru 30 de minute amestecând din când în când. După ce merele s-au răcit, transferăm într-un vas înalt și pasăm totul cu ajutorul unui mixer vertical. Transferăm în borcănașe și păstrăm la frigider”, a spus Raluca Rotariu pentru DC News.
Rețetă tocăniță de mazăre
„Avem nevoie de:
500g mazăre congelată
o ceapă albă
3 morcovi
un ardei roșu
100 ml pastă de tomate
2 linguri de unt clarificat/ulei de măsline
Cum preparăm?
Într-o oală punem la încins untul clarificat. Tocăm mărunt ceapă și o adăugăm peste unt pentru a se căli. Între timp pregătim morcovii și ardeii. Îi curățăm, îi tăiem cubulețe și îi adăugăm peste ceapa călită.
Lăsăm totul la călit timp de 2-3 minute, timp în care amestecăm pentru a ne asigura că legumele nu se ard. Adăugăm 2 căni de apă și lăsăm totul la foc mic până când încercăm morcovii cu o furculiță și aceștia sunt fierți. Dacă apa scade, putem completa periodic cu câte un pahar. Adăugăm pasta de tomate și mazărea și mai lăsăm totul la fiert pentru încă 10 minute”, a spus Raluca Rotariu.
Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, vine cu o rețetă simplă, dar delicioasă: paste cu creveți. Haideți să vedem cum se prepară și de ce aveți nevoie.
Paste cu creveți. Timp de preparare: 30 de minute. Porții: 2.
Ingrediente:
300g paste fără gluten
10-15 creveți
o ceapă mică albă
4 căței de usturoi
200 ml cremă vegetală pentru gătit
un gălbenuș
2 linguri de unt clarificat sau unt fără lactoză
fulgi de drojdie inactivă/parmezan pentru servire
Mod de preparare:
Punem la fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Avem grijă să păstrăm două polonice din apa în care au fiert pastele înainte de a strecura. Într-o tigaie punem la încins untul clarificat și adăugăm ceapa tăiată cubulețe. Lăsăm 2-3 minute ceapa la călit, după care adăugăm usturoiul.
Avem grijă să nu lăsăm usturoiul prea mult la călit, deoarece acesta va deveni amar. Adăugăm smântâna lichidă și o lăsăm să se încălzească. Între timp, separăm gălbenușul de albuș și adăugăm gălbenușul peste smântâna lichidă, amestecând continuu până când acesta se încorporează.
Asezonăm cu sare, piper și alte condimente după gust. Peste amestecul obținut anterior, adăugăm creveții împreună cu un polonic din apa în care au fiert pastele. Acoperim totul cu un capac și lăsăm creveții la gătit timp de aproximativ 10 minute.
Amestecăm, din când în când, pentru a ne asigura că smântâna nu se prinde de tigaie. În cazul în care apa a scăzut, putem să mai adăugăm încă un polonic din apa în care au fiert pastele. Transferăm pastele peste sosul cu creveți obținut anterior și servim cu fulgi de drojdie inactivă sau parmezan.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu