Ce ziceți de o pizza cu sarmale? Iată cât de simplu este să o preparați!
INGREDIENTE PENTRU BLAT
faină albă de grâu 300 g,
sare iodata 1/2 lingură,
zahăr tos1 lingură,
drojdie uscata 1 lingură,
apă 200 ml,
ulei de floarea soarelui 2 linguri.
INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ
sarmale în foi de varză acră cca. 4 bucăți,
mozzarella cca. 100 g,
cașcaval cca. 100 g,
oregano 2 g,
ketchup Univer cca. 150 ml.
In recipientul masinii de paine se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.
Dupa ce aluatul a crescut, se pune pe planșeta de lucru presarată cu făină și i se dă forma rotundă de pizza. Se așează în tavă și se începe montarea pizzei. Se ornează cu ketchup Univer, apoi se pun felii de mozzarella, pe toată suprafța, iar marginile pizzei se rulează spre interior, sarmalele tăiate rondele mai mari cca. 4 cm, se rade puțin cașcaval Delaco, se asezonează cu oregano, se presară un nou strat de cașcaval ras, apoi se ornează cu puțin ketchup.
Se introduce pizza obținută în cuptorul încins in prealabil, se lasă la cuptor cca. 20 de minute, scrie Bucataras.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu