Află în articol cum să uimiți întreaga familie cu această rețetă delicioasă!
Urmați pașii pentru a pregăti și încânta întreaga familie cu o rețetă de plăcintă gustoasă, gata în doar 30 de minute!
Ingrediente necesare:
3 ouă
1 pachet de cruste gata preparate (450 g.)
450 g brânză de vaci fără sare
450 g brânză albă
2-3 linguri de smântână
4 linguri de unt
80 ml lapte
80 ml. apă carbogazoasă
1 linguriță de fenicul măcinat
piper negru
sare
Mod de preparare:
Pentru început, luați un bol adânc în care să amestecați toate ingredientele, după cum urmează: Se pun mai întâi ouăle, apoi brânza de vaci, brânză albă mărunțită, iaurtul, smântâna, puțină sare, apa carbogazoasă și se amestecă bine. Continuați să amestecați, adăugând puțin pe rând feniculul măcinat și puțin piper negru.
În tot acest timp, alegeți o tavă medie de copt și porniți cuptorul la 200 de grade. Se unge tava cu puțin unt sau ulei de măsline și se pune prima crusta, stropind-o cu puțin ulei sau unt. Faceți acest lucru cu cele 4 straturi de cruste. Apoi, întindeți cu grijă umplutura pe care ați pregătit-o mai devreme, puțin câte puțin, și se întinde pe toată suprafața crustelor. Cu ultimele rămășițe din cruste, după ce le-ați stropit cu ulei sau unt, acoperiți complet plăcinta. Ungeți din nou acest strat cu puțin unt sau ulei, astfel încât să capete un gust crocant.
Odată gata, se pune la cuptorul preîncălzit și se coace 30 de minute la o temperatură de 200-220 de grade. Înainte de a o scoate din cuptor, lăsați-o să se răcească 5-10 minute! Poftă bună!, scrie Actualno.
Vezi și - Rețete vechi de 100 de ani: Plăcintă românească şi Compot asortat
Vedeți mai jos două reţete culinare vechi, preluate din diferite tratate de specialitate. Reţetele Plăcintă românească şi Compot asortat au fost publicate în volumul Dulciuri (1936), scris de Maria General Dobrescu, citate de Agerpres.
Plăcintă românească
Proporţii: un kgr. făină, 3 ouă, 60 gr. unt, sare, apă călduţă.
Umplutura: 500 gr. brânză, 300 gr. zahăr, 6 ouă, sare, coajă de lămâie rasă.
Se cerne făina, se face cuib şi se sparg ouăle, se pune untul, apoi apa călduţă cu sare, apoi se frământă până ce se face băşici, se împarte coca în 20-30 de bucăţi, după mărimea tăvii, se rotunjeşte, se pun pe o planşetă presărată cu făină ungându-se cu unt, se acoperă cu un vas cald, se lasă să se odihnească 20 de minute.
Se unge tava cu unt şi se întinde câte o foaie deasupra tăvii, stropind-o cu unt pe fiecare. La jumătatea foilor se aşază brânza preparată astfel: se dă brânza prin sită, se sparg ouăle, se pune cantitatea de zahăr, răzătura de lămâie şi sare. Se amestecă bine, se întinde deasupra bulele rămase, se crestează marginea cu furculiţa, se dă la foc potrivit timp de o oră.
Compot asortat
Proporţii: 600 gr. zahăr tos, 4 pahare şi jumătate de apă, o lămâie (coaja şi zeama), câteva cuişoare, scorţişoară, 250 gr. smochine, stafide, 250 gr. morcov ras pe răzătoare, câteva stafide sultanii şi 150 gr. curmale.
Se pune zahăr cu apă, zeama dela o lămâie, mirodeniile într'o cratiţă pe plită să clocotească, se adaugă smochinele tăiate felii subţiri, stafidele curăţate, curmalele cu sâmburi şi morcovul ras lung pe răzătoare. Toate se fierb bine până se leagă ca un compot, apoi se dă la rece.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu