Vă prezentăm o reţetă delicioasă de plăcintă ţărănească cu brânză. Cei dragi vor fi încântaţi.
Un kilogram de făină
Un cubuleţ de drojdie
Ulei
Un kilogram de brânză ( jumătate sărată, jumătate dulce)
14 ouă
200 de grame de smântână
300 de grame de apa
Sare
Se pune făina într-un vas, adăugăm drojdia şi un praf de sare. Se frământă aluatul şi se lasă puţin la crescut. După aceea, se împarte în şase părţi egale.
Se face foietajul astfel: Se ia prima parte din aluat, se face o biluţă rotundă, se presează, se întinde, se pune ulei, apoi punem a doua parte din aluat şi repetăm procedeul. La final se frământă din nou primele trei părţi de aluat. Se lasă puţin la crescut, se întinde şi se pune compoziţia de brânză.
Facem la fel şi cu celelalte trei părţi de aluat rămase.
Mod de preparare compoziţie: Se pune într-un vas brânza rasă sau frământată, se adaugă 10 ouă şi se amestecă. Se pune puţină drojdie, ca să iasă mai crescută.
Se întinde foaia de plăcintă, se pune compoziţia preparată pe jumătate de foaie, apoi se acoperă cu jumătatea cealaltă, se încreţeşte şi se taie. Se unge tava cu ulei şi se pune plăcinta în tavă.
Procedăm la fel şi cu restul părţilor de aluat şi compoziţie. Deasupra se bat ouăle rămase cu smântână şi se intrduce tava la cuptor timp de 30 de minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu