Chef Radu Darie, bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat cârnăciori armenești cu brânză feta și sos de roșii la cuptor.
Chef Radu Darie, bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o interesantă rețetă de cârnăciori armenești cu brânză feta și sos de roșii la cuptor.
3-4 cârnăciori armenești
50 ml ulei de floarea soarelui
250 gr brânză feta
500 gr roșii cherry
1 ceapă
2-3 ardei capia
1 legătură de pătrunjel verde
1-2 căței de usturoisare și piper
condimente orientale
Se începe cu prepararea sosului de roșii care necesită mai mult timp de fierbere pe flacăra aragazului.
Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt. Ardeii capia se coc pe grătar, se curăță și se toacă mărunt. Roșiile se spală bine și se toacă mărunt. Se opresc și câteva roșii pentru a le adăuga întregi în sos.
Într-o crăticioară se pune uleiul la încins și se adaugă ceapa și usturoiul. Se adaugă roșiile tocate și se fierbe sosul până când capătă consistență. Se asezonează cu sare, piper și condimente orientale, după gust.
Cârnăciori armenești se trag la tigaie în ulei de floarea soarelui până când se rumenesc frumos și se topește grăsimea din ei. Se adaugă în sosul de roșii împreună cu roșiile cherry întregi și cu bucata de brânză feta.
Crăticioara cu aceste ingrediente se pune la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, la 175 de grade Celsius, sau până când brânza feta se topește și se întrepătrund bine toate aromele ingredientelor.
Este o mâncare absolut delicioasă care merge servită la una dintre mesele principale ale zilei, cu turte de casă, sau cu felii de pâine prăjită. Pentru un plus de prospețime, în timpul servirii se adaugă și pătrunjel verde tocat mărunt.
VEZI ȘI: Pljeskavica sârbească, rețeta. Cum se pregătește deliciosul preparat
- 500 g carne de vită tocată
- 1 ceapă mică
- 1 cățel mare de usturoi
- 1/2 linguriță piper
- 1 linguriță rasă sare
- 1/2 linguriță chimen măcinat
- 1/2 linguriță nucșoară
- 1/2 linguriță scorțișoară
Se taie ceapa mărunt și se călește într-o lingură de ulei. Când începe să se înmoaie, se pune într-un vas separat și se lasă la răcit. Se pisează bine usturoiul. Carnea tocată se amestecă cu ceapa călită, cu usturoiul pisat și cu condimentele și se pasează apoi într-un robot de bucătărie, până devine ca un aluat, potrivit retete.unica.ro. Se modelează aluatul din carne sub forma unei bile și se lasă la frigider timp de o oră. Cât bila de carne stă la frigider, puteți pregăti o garnitură: cartofi prăjiți, piure sau salată de varză. Aluatul din carne îl împărțim în patru bile, pe care le aplatizăm apoi cu mâinile unse cu ulei, până când ajung la grosimea de 1 centimetru. Chiftelele se prăjesc apoi într-o tigaie de teflon sau pe grătar. Se servesc calde, cu chifle și garnitură.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu