Chef Radu Darie, bucătarul emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o rețetă de ciuperci în sos de bere cu muștar.
500 gr ciuperci champignon
sare și piper
2-3 linguri ulei
1 ceapă
2 căței de usturoi
200 ml bere
2-3 lingurițe de muștar
100 ml smântână de gătit
coriandru proaspăt, pentru decor
Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt. Se curăță ciupercile de impurități și se șterg cu prosoape de hârtie umezite, apoi se feliază frumos. Ciupercile nui se spală direct în apă, pentru a nu pătrunde apa printre razele acestora.
Se încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare și se adaugă mai întâi ceapa cu usturoiul, apoi ciupercile. Se lasă să se pătrundă ușor, amestecându-le, apoi se presară sare pentru a le ajuta să elimine din lichid și să se deshidrateze ușor.
Următorul pas constă în adăugarea berii, atunci când se evaporă lichidul lăsat de ciuperci. Se fierb ciupercile în bere până când se evaporă alcoolul și rămâne un sos brun și delicios. Apoi se adaugă smântâna amestecată cu muștarul și se mai lasă câteva minute pe foc, amestecând constant pentru omogenizare. Se potrivește gustul cu sare și piper.
La final, se adaugă coriandru verde, pentru un plus de aromă și un plus de prospețime. Sunt foarte gustoase și cremoase, potrivite pentru una dintre mesele principale ale zilei.
VEZI ȘI: Rețetă simplă și delicioasă. Corn Dog în crustă din fulgi de porumb
Chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului Super Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o rețetă de Corn Dog în crustă din fulgi de porumb.
500 gr crenvurști
250 gr fulgi de porumb
250 ml lapte
250 gr sana
200 gr făină de porumb( mălai)
1oo gr făină de grâu
1 ou mare
30 ml ulei
sare și piper
2 gr bicarbonat de sodiu
50 gr parmezan răzuit
ulei pentru prăjit
Modul de preparare al rețetei de față este asemănător cu modul de preparare al șnițelelor clasice. Însă, compoziția prin care se vor trece crenvurștii înainte de prăjire este una specială.
Se începe cu prepararea amestecului de ingrediente în care se vor răsfăța crenvurștii.
În recipientul unui blender, sau al unui mixer, se adaugă un ou, uleiul, laptele și sana. Se amestecă bine ingredientele până când se obține o compoziție omogenă.
Apoi, se adaugă mălaiul, sarea și piperul și se lasă compoziția la odihnit aproximativ 30 de minute. În acest interval de timp mălaiul se va hidrata și ne vom da seama ce cantyitate de făină mai trebuie adăugată pentru a obține o textură necursivă, care să stea pe crenvurști.
Așadar, adăugăm făina și parmezanul răzuit și amestecăm din nou compoziția.
Punem o tigaie cu ulei la încins. Într-un bol, sfărâmăm fulgii de porumb. Înfigem țepușe de frigărui în crenvurști, îi trecem prin compoziția din amestecul de ingrediente astfel încât să se glazureze uniform pe toate părțile. Apoi îi tăvălim prin fulgii de porumb și îi scufundăm în uleiul încins. Îi rumenim frumos pe toate părțile și îi scoatem pe platouri cu prosoape de hârtie absorbante.
Îi servim cu sos de muștar și ketchup, sau cu diferite sosuri picante.
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de Corn Dog în crustă din fulgi de porumb, dar și pentru a descoperi ce rețete a mai gătit chef Nicolai Tand în ediția din din 16 februarie 2022 a îndrăgitului matinal Super Neatza, accesați materialul video de mai sus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu