Chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului Super Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o rețetă de gnocchi de casă cu sos de brânzeturi și varză de Bruxelles.
Chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului Super Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o rețetă de gnocchi de casă cu sos de brânzeturi și varză de Bruxelles.
Ingredientele pentru această rețetă se împart în tri categorii: pentru gnocchi, pentru sosul de brânzeturi și perntru preparare varză de Bruxelles.
4 cartofi medii
sare2 ouă
făină
100 gr unt
1 linguriță ulei de măsline
1 ceapă
1 cățel de usturoi
150 gr carne de porc crud-afumată
200 gr brânză cremoasă
150 gr brânză cu mucegai
50 gr parmezan
100 gr cașcaval
50 gr parmezan
600 ml smântână lichidă
400 gr varză de Bruxelles
1 ceapă
1 morcov
1 cățel de usturoi
cimbrișor
pătrunjel
sare
unt
ulei de măsline
Se începe cu prepararea gnocchilor, apoi se continuă cu varza de Bruxelles și la final sosul de brânzeturi în care se vor răsfăța atât gnocchii cât și varza de bruxelles.
Se spală bine cartofii și se fierb în apă cu sare până încep să se pătrundă și să se decojască. Se scurg, se lasă la răcit, se decojesc și se toacă mărunt, apoi se pasează. Se adaugă un ou și făină, atât cât să devină compoziția consistentă și să se poată prelucra. Se formează gnocchii care se fierb în apă cu sare. Apoi se scurg și se trag la tigaie în unt topit cu puțin ulei. Se presară puțin piper și sare, dacă mai necesită.
Se pune o oală cu apă la fiert și se adaugă o ceapă curățată și crestată. un morcov curățat și tăiat în bucăți mai mici, un cățel de usturoi. 1-2 crenguțe de cimbrișor și câteva fire de pătrunjel verde. Se lasă apa să fiarbă până când se aromatizează bine de la adaosul de ingrediente apoi se blanșează varza de Bruxelles în ea.
Într-o tigaie se pune unt cu ulei, se adaugă carnea de porc și un cățel de usturoi și se amestecă până când acestea își lasă aromele în grăsimea înfierbântată. Se scot și se adaugă varza de Bruxelles. Se trage ușor la tigaie, apoi se scoate în alt vas. În locul acesteia se trag la tigaie și gnocchii scurși, și se adaugă brânzeturile răzuite și smântâna. Se amestecă până se formează un sos cremos de brânzeturi, apoi se adaugă varza de Bruxelles și carnea și se stinge focul. La final, se mai adaugă și puțin cașcaval răzuit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu