Odată cu venirea weekend-ului, este momentul perfect pentru un desert delicios precum prăjitura păcătoasă cu ciocolată.
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru prepararea acesteia, conform Spynews.
150 g zahar pudra
3 bucati oua
75 g faina
20 g unt pentru uns
150 g unt
150 g ciocolata cu lapte
500 g capsuni proaspete
Se topeşte ciocolata împreună cu untul pe bain marie. Ouăle se bat împreună cu zahărul pudră, până fac spumă. Se adaugă făina în ploaie dină şi se încorporează încet. Se va incorpora și ciocolata topită cu untul, dar abia la câteva momente după ce s-a răcit puțin.
Se ung formele de prăjitură cu unt sau ulei şi se tapetează cu făină, ca să nu se lipească aluatul de ciocolată. Se toarnă compoziția în forme, dar nu până sus, deoarece prăjiturile vor deja deja la copt. Se va lăsa la frigider pentru 20-30 de minute, iar apoi se scot și se lasă la temperatura camerei 10 minute.
Se introduce câte o căpşună curăţată în mijlocul prăjiturii. Se vor pune la cuptor la foc mediu aproximativ 15 minute, până se vor coace, fără să se întărească partea din mijloc. Se vor scoate și se vor orna cu căpșuni proaspete, zahăr pudră, sau frișcă.
VEZI ȘI: Prăjitură cu ciocolată. Combinația de banane coapte și caramel e senzațională
Aroma bananelor și gustul dulce al caramelului merg perfect într-o prăjitură cu blaturi de ciocolată amăruie, ce dau un contrast de gusturi, de culori și de texturi.
8 albușuri de ouă medii
1 praf de sare
175 gr zahăr
200 gr ciocolată amăruie
200 gr unt
50 ml lapte
175 gr făină
200 gr nuci
2 lingurițe cu esență de rom
1 linguriță cu praf de copt
1/4 linguriță cu bicarbonat de sodiu
250 gr unt cu 82% grăsime
250 ml frișcă lichidă
300 gr zahăr
8 gălbenușuri
1 varf de lingurita cu sare
1 lingură amidon
3-4 banane bine coapte
ciocolată răzuită pentru decor
Presărăm un praf de sare peste albușuri și le lăsăm la temperatura camerei 15-20 de minute. În acest timp, punem într-un vas, la foc mic, ciocolata ruptă în bucăți mici, împreună cu laptele și untul. Amestecăm până la omogenizarea compoziției.
Pornim cuptorul la 180 de grade.
După ce albușurile ajung la temperatura camerei, le mixăm până devin spumoase și cristaline. Adăugăm, lingură cu lingură, zahărul și continuăm să mixăm până obținem o bezea fermă. Adăugăm compoziția de ciocolată, ușor fierbinte, esența de rom, și omogenizăm aluatul, folosind o spatulă. La final, încorporăm nuca măcinată fin și făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
Tapetăm tava la bază cu hârtie de copt, iar pereții laterali îi ungem cu puțin ulei și îi pudrăm cu făină. Întindem uniform, în tavă, compoziția pentru blat de albușuri cu ciocolată și coacem blatul pentru 30-35 de minute la 180 de grade.
Amestecăm într-un vas untul moale cu sarea, 150 gr zahăr și gălbenușurile, până obținem o compoziție cremoasă, apoi punem vasul pe baie de aburi, la foc mic și amestecăm compoziția până se formează o cremă aerată, notează a1.ro. Într-un alt vas, caramelizăm restul de zahăr.
Când s-a diluat zahărul, îl turnăm peste crema din celălalt vas, amestecând pentru omogenizare. Apoi, adăugăm frișca lichidă, amestecată cu amidonul. Amestecăm până crema se îngroașă ca o budincă. Stingem focul, lăsăm crema caramel să se tempereze și adăugăm în ea felii de banane.
Secționăm blatul răcit în două și adăugăm crema de caramel cu banane între cele două secțiuni. Oprim puțină cremă pentru a unge prăjitura deasupra și răzuim ciocolată peste ea.
Lăsăm prăjitura la rece pentru două, trei ore.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News