Rețetă plină de savoare. Salată de cartofi cu caracatiță și sos de brânzeturi

pexels
pexels

Chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o salată de cartofi cu caracatiță și sos de brânzeturi.

Chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o salată de cartofi cu caracatiță și sos de brânzeturi.

Ingrediente

500 gr cartofi albi

3 tentacule de caracatiță, prefierte

2 buc. sfeclă roșie

1 buc. țelină apio

2-3 foi de dafin

1 linguriță cu boabe de piper negru

2 linguri de oțet

1 linguriță de zahăr

Pentru sosul de brânzeturi:

250 gr brânză cu mucegai

200 gr brânză proaspătă

150 gr cremă de brânză

50 gr parmezan

50 gr unt

200 ml smântână lichidă

sare și piper

boia de ardei afumată

ceapă roșie

sumac

Mod de preparare

Se pune un vas cu apă și sare la fiert. Se adaugă oțetul, zahărul, foile de dafin, boabele de piper, țelina apio și sfecla roșie curățată și tăiată în bucăți mai mici. Se lasă să fiarbă aceste ingrediente până când își degajă toate aromele, apoi se adaugă tentaculele de caracatiță. Tentaculele de caracatiță se adaugă mai întâi cu partea groasă, apoi cu partea subțirie pentru a se pătrunde uniform. Apoi se scot și se lasă la scurs.

În alt vas, se fierb cartofii necurățați în apă cu sare. Când sunt bine pătrunși, se trec prin jet de apă rece, se curăță și se feliază subțire.

În alt vas, se fierb cartofii necurățați în apă cu sare. Când sunt bine pătrunși, se trec prin jet de apă rece, se curăță și se feliază subțire.

La fel se vor felia și tentaculele de caracatiță fierte, se trag la tigaie în puțin unt topit și se amestecă cu cartofii.

Pentru sosul de brânzeturi se pune untul într-un vas, la topit și se adaugă smântâna lichidă. Când smântâna este bine înfierbântată se adaugă brânzeturile și se amestecă până când sunt topite și sosul omogenizat. Se aromatizează cu boia de ardei afumată.

Ceapa roșie se taie în fâșii și se presară peste ea sumac.

Peste amestecul de cartofi cu caracatiță se adaugă sosul de brânzeturi și se decorează cu fâșiile de ceapă aromatizate cu sumac.

Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de salată de cartofi cu caracatiță și sos de brânzeturi, dar și pengtru a descoperi celelalte rețete preparate de chef Nicolai Tand, accesați materialul video de mai sus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel