Chef Radu Darie, bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o rețetă de supă cremă de dovleac copt cu creveți.
1/2 dovleac plăcintar, copt
6-8 creveți nedecorticați
2 bucăți ceapă
2-3 morcovi
puțin ghimbir răzuit
sare și piper
pudră de scorțișoară
ulei de măsline
unt cu 82% grăsime
Se începe cu pregătirea dovleacului și a creveților, elementele principale din această supă.
Dovleacul se taie în bucăți mai mici și se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se stropesc bucățile de dovleac cu ulei de măsline și se presară puțină scorțișoară deasupra lor.
Ceapa și morcovii se vurăță și se taie în jumătăți. Se adaugă în tavă printre bucățile de dovleac și ser stropesc și acestea cu puțin ulei de măsline.
Se pune tava cu ingredientele la cuptor, la temperatură de 200-220 grade Celsius și se coc ingredientele până sunt bine pătrunse.
Creveții se curăță, iar cochiliile și cozile lor se pun la fiert în apă cu sare și se prepară un stock. În acest stock se vor adăuga și ingredientele de la cuptor, după coacere. Se mai fierb împreună pentru 15-20 de minute până când își degajă toate aromele. Apoi se trece totul prin blender, adăugând și puțin unt rece, dar și puțină apă fierbinte, pentru a potrivi textura supei. Apoi se va trece și prin sită pentru a obține o supă cremă fină. Se mai asezonează cu sare, piper și ghimbir proaspăt răzuit, atât cât necesită, după giustul fiecăruia.
Creveții curățați se asezonează cu sare și piper și se trag la tigaie în unt cu puțin ulei de măsline. Se sting cu puțin din stockul folosit la supa cremă. 1-2 creveți se vor adăuga și în supa cremă, în timpul blendării, pentru a-i accentua acesteia gustul
VEZI ȘI: Rețetă sănătoasă și delicioasă. Salată de crudități cu pui
În ediția de ieri de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand a preparat o rețetă delicioasă de salată de crudități cu pui.
Ingrediente pentru salată:
500 gr piept de pui dezosat
2 morcovi
1 ardei verde
1 ardei roșu
1 castravete
1 mango
1 legătură de ceapă verde
sare și piper
Ingrediente pentru dressing:
sos de pește
sos de soia
suc de morcovi
piure de mango
sare și piper
ulei de susan
semințe de susan
suc de lămâie
puțin zahăr
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu