Vlăduț, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a explicat cum se pregătește o delicioasă salată din fructe de toamnă cu legume și brânzeturi.
Plină de gust și vitamine, o astfel de salată poate fi servită la orice masă din zi.
1 dovleac
5-6 pere
250 g roșii cherry
250 g mixt de salată verde
2 struguri albi
2 struguri negri
150 g brânză cedar
150 g cașcaval afumat
50 g semințe de dovleac
zahăr brun
scorțișoară
sare
piper
zeamă de lămâie
zeamă de portocală
ulei de măsline
Se taie dovleacul în cuburi, care se așază într-o tavă, pe hârtie de copt, se presară zahăr, și se coc pentru 20 de minute la cuptor, la 180 de grade. Și perele se coc la cuptor pentru puțin timp, doar până se rumenesc ușor.
Semințele de dovleac se așază pe hârtie de copt, se presară cu sare și scorțișoară și se coc la cuptor pentru 10 minute, cu ventilație dacă se poate. Brânzeturile se taie în cuburi aproximativ egale cu cele de dovleac, iar boabele de struguri se desfac de pe ciorchini și se clătesc.
Pentru dressing se amestecă zeamă de portocală, zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare, zahăr brun, toate după gust.
Într-o salatieră se amestecă toate ingredientele de mai sus și se stropesc din belșug cu deliciosul dressing dulce-acrișor cu gust de citrice, notează a1.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu