Dacă ești fan ciocolată, iată ce desert îți propunem.
Ingrediente: Ouă, lapte, unt, făină, cacao, ciocolată albă, ciocolată cu lapte și neagră
Mod de preparare: Amestecă laptele și două ouă cu patru linguri de făină, zahăr și ciocolata albă. Pune compoziția pe foc, până devine o cremă. După ce s-a răcit, spumează untul și adaugă crema rece.
Pentru crema neagră, bate patru ouă cu zahăr (după gust) la bain marie până s-a încâlzit bine, apoi toarnă cacao și lasă la răcit. Amestecă și adaugă un pachet de unt rece, tăiat cuburi.
Montează prăjitura cu blat de pandișpan simplu și cu cacao, iar printre straturi pune un sos de ciocolată cu lapte și alune și sos de caramel.
Sosul de ciocolată cu lapte este preparat cu frișcă, în părți egale cu ciocolată. Iar cel de caramel din zahăr ars cu frișcă lichidă fiartă și ciocolată albă.
Decorează prăjitura cu krantz făcut din zahăr ars cu alune nesărate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu