Dacă te-ai săturat de rețetele clasice folosite în post, trebuie să încerci chiftelele pufoase de năut. Gustul lor te va cuceri.
Publicitate
Ingrediente
300 g năut
1 căţel de usturoi
câteva fire de coriandru proaspăt
câteva fire de pătrunjel
2 lingurite chimen măcinat
1 lingurita boia dulce
ulei pentru prăjit
sare şi piper
1 ceapă
Vezi și: Prăjitura Dalia. REȚETA pentru un DESERT fabulos. O bunătate în POST!
Cum se prepară
Cu o seară înainte se pune năutul la înmuiat în apă rece. A doua zi se scurge şi se mixează cu ceapa tăiată, pătrunjelul, coriandrul şi usturoiul pisat. Trebuie să se obţină o pastă consistentă în care se adaugă chimenul şi boiaua, sarea şi piperul, potrivit retete.unica.ro.
În timp ce se încinge uleiul, cu mâna umedă se formează chiftelele care se prăjesc în uleiul încins. Se pot consuma atât reci, cât şi încălzite.
Vezi și: CIORBĂ RUSEASCĂ. Rețeta senzațională de POST. Ne vei mulțumi!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu