În ediția de ieri de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand a preparat o rețetă delicioasă de salată de crudități cu pui.
În ediția de ieri de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand a preparat o rețetă delicioasă de salată de crudități cu pui.
Ingrediente pentru salată:
500 gr piept de pui dezosat
2 morcovi
1 ardei verde
1 ardei roșu
1 castravete
1 mango
1 legătură de ceapă verde
sare și piper
Ingrediente pentru dressing:
sos de pește
sos de soia
suc de morcovi
piure de mango
sare și piper
ulei de susan
semințe de susan
suc de lămâie
puțin zahăr
Începem cu prepararea pieptului de pui care necesită fierbere și răcire. Așadar, punem pieptul de pui la fiert în apă cât să fie bine acoperit și îl lăsăm să se pătrundă bine, înlăturând spuma care se formează la suprafață. Adăugăm și puțină sare și piper pentru a-i desăvârși gustul.
După fierbere, scurgem pieptul de pui, îl lăsăm să se răcească și îl tăiem, sau rupem, în fâșii. Păstrăm fâșiile din pieptul de pui într-un bol, acoperite cu un șervețel umezit în supă, pentru a nu se usca.
Morcovii curățați, castravetele, mango, de asemeni curățat și ardeii îi tăiem în fâșii aproximativ egale cu cele din piept de pui. Apoi amestecăm într-o salatieră toate aceste ingrediente.
Pentru prepararea dressingului, oprim puțin morcov și puțin mango și le trecem prin blender, transformându-le într-un piure dulce. Peste acest piure adăugăm câte puțin sos de pește, sos de soia, ulei de susan și suc de lămâie. Adăugăm din aceste ingrediente și gustăm până când obținem gustul care ne place. Asezonăm dressingul cu sare, piper, dar și puțin zahăr brun și îl adăugăm peste pieptul de pui și cruditățile din salatieră. Adăugăm și ceapă verde, tocată mărunt și putem servi delicioasa salată de crudități cu piept de pui.
VEZI ȘI: Salată picantă de vită. Rețeta lui Gordon Ramsay
Dacă nu mai știi ce să gătești, salata picantă de vită te va salva. Iată cum se prepară rețeta lui Gordon Ramsay.
Salată
- 2 bucăți carne de vită de 200-250 grame fiecare
- ulei de măsline pentru prăjit
- 2 morcovi curățați
- 6 ridichi feliate
- 200 gr roșii cherry, tăiate pe jumătate
- frunze de mentă
- 3 cepe verzi tăiate
- o jumătate de castravete curățat de coajă și feliat
- 2 lăptuci curățate
- sare de mare
- piper negru
- 4 linguri de alune decojite
Dressing
- 1 cățel de usturoi pisat
- 1 ardei roșu pisat
- 2 lingurițe zahăr
- 2-3 linguri sos de pește
- sucul de la 1-2 lămâi verzi
Asezonează bucățile de carne pe ambele părți. Adaugă o lingură de ulei într-o tigaie încinsă și prăjește fripturile la temperatură înaltă pe ambele părți timp de 2-3 minute. Se scot pe o farfurie și se lasă să se odihnească. Pentru a face dressingul, pune usturoiul și ardeiul iute într-un mojar cu un vârf de sare și pasează-le bine până devin o pastă, potrivit retete.unica.ro.
Adaugă zahărul, sosul de pește și sucul de lămâie. Amestecă-le cu o lingură. Între timp, taie morcovii rondele. Pune-i într-un bol împreună cu ridichiile, roșiile, menta, ceapa verde, castravetele și lăptucile. Adaugă 4-6 linguri din dressing și continuă să amesteci. Prăjește alunele cu un pic de sare pentru câteva minute într-o tigaie curată. Pune friptura tăiată felii peste salată și adaugă alunele. Pune pe deasupra restul de dressing și servește-o imediat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu