Chef Cătălin Scărlătescu se laudă cu cea mai bună rețetă de sarmale. Juratul de la "Chefi la cuțite" dezvăluie care este secretul celor mai bune sărmăluțe.
Ingrediente
2 kg ceapă
4 kg de carne tocată de porc
500 g orez
40 g piper
11 g sare/kg carne
o bucată de afumătură
bulion
varză murată
Mod de preparare
Se tocă ceapa mărunt, după care se călește până prinde o culoare ușor aurie și se lasă puțin la răcit. Apoi se amestecă cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper.
Între timp, se aleg cele mai frumoase frunze de varză murată. Se împăturesc cu grijă. După ce am terminat de făcut sarmalele, se toacă varza murată și se amestecă cu bulion.
Urmează așezarea sarmalelor în oală. Mai întâi așezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care așezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură și începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză și unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă și un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor, pentru paru ore.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu