Lanțul de restaurante Pizza Expres a făcut publică rețeta secretă pentru pizza Margherita.
Lanțul de restaurante Pizza Expres a făcut publică rețeta secretă pentru pizza Margherita, conform Daily Mail.
Compania cu specific italienesc și-a închis restaurantele din toată lumea, așa că fanii au încercat să recreeze rețeta specială a Margheritei.
Timp de preparare: 40 minute
Timp de coacere: 10–12 minute
Rezultat: o pizza mare
- 150 ml de apă caldă (27 grade celsius)
- 5 g zahăr
- 15 g de drojdie proaspătă
- 225 g de făină (chiar și mai mult)
- 7,5 g sare
- Ulei de măsline extravirgin
- 80 g de pastă de tomate
- 70 g de mozzarela
- Puțin oregano
- Piper negru
- O frunză de busuioc
1. Preîncălziți cuptorul la 230 grade Celsius
2. Adăugați zahărul și zobiți drojdia proaspătă în apa caldă
3. Păstrați amestecul la un loc cald timp de 10-15 minute până apare spumă la suprafață
4. Cerneți făina și sarea într-un bol mare, faceți o gaură în mijloc și adăugați amestecul de drojdie și ulei de măsline
5. Puneți puțină făină pe mâini și amestecați ingredientele până se formează o cocă
6. Aplicați puțină făină pe suprafața de întins
7. Frământați coca timp de 10 minute până devine netedă și moale
8. Puneți coca într-o tavă neaderentă, unsă puțin cu ulei (rotundă sau orice formă)
9. Aplicați pasta de tomate din margine în margine
10. Radeți brânza mozzarela în mod egal pe deasupra, asezonați cu oregano și piper, apoi puneți puțin ulei de măsline
11. Când este gata, puneți busuiocul peste și introduceți tava în cuptor
După 10-15 minute, pizza dumneavoastră Margherita este gata.
Decizia Pizza Express a venit după ce mai multe restaurante, printre care și McDonald's, și-au făcut publice rețetele, în pandemie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu