Reţetă simplă de gogonele. Ce să faci ca să se menţină tari şi gustoase. Gogonelele sunt pe placul tuturor. Acestea nu trebuie să lipsească din cămara ta, la iarnă.
5 kilograme de gogonele
un kilogram de morcov
frunze de ţelină
beţe de mărar
ardei iute
boabe de piper
boabe de muştar
sare
apa
Se spală gogonelele şi se pun în borcane. Printre ele punem morcovul, frunzele de ţelină, beţele de mărar, boabele de piper şi cele de muştar, ardeiul iute
Separat, punem într-un vas un litru de apă şi o lingură de sare mare. Se dă în clocot, se lasă să se răcească şi se pune peste murături. Punem un cuţit sub borcan, ca să nu se spargă. Deasupra se pun frunze de vişin, ca să stea tari. Se pune capacul, iar după 2-3 zile se vântură.
După două săptămâni sunt gata de mâncat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu